Home / KULTURA / Učenici OŠ V. Nazora Nova Bukovica na terenskoj nastavi u Slatini

Učenici OŠ V. Nazora Nova Bukovica na terenskoj nastavi u Slatini

Učenici viših razreda OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica umjesto redovne nastave u školskim klupama prošlog su utorka imali nešto drugačiji školski dan – terensku nastavu ispunjenu zanimljivim i bogatim sadržajima. Sa svojim su učiteljima posjetili grad Slatinu.

Terenska nastava učenika iz Nove Bukovice - 1U slatinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici ravnateljica Ana Knežević pokazala im je što se sve može raditi i posuđivati u knjižnici, a budući da je u tijeku Mjesec hrvatske knjige, ove godine u znaku svjetlosti, učenici su pročitali najzanimljivije o poznatim izumiteljima Nikoli Tesli i T. A. Edisonu, kao i ulomak iz knjige Kronike iz Narnije da bi nakon čitanja i pogledali isječak iz istoimenog filma. Desetak učenika natjecalo se na on-line Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

Zatim su u POU Slatina pogledali odličnu i zabavnu kazališnu predstavu „Ljubav ili smrt“ koju su izveli glumci zagrebačkog Kazališta “Smješko” u sklopu kulturne manifestacije 2. slatinske male scene.

Terenska nastava učenika iz Nove Bukovice - 3Nakon predstave učenici su imali priliku posjetiti Zavičajni muzej Slatina gdje su se uz stručno vodstvo Kornelije Krpačić upoznali su sa sadržajima koje muzej nudi i postavom izložbe antologijskih plakata Muzeja suvremene umjetnosti. U stogodišnjoj župnoj crkvi sv. Josipa učenike je srdačno dočekao župnik Dragan Hrgić.

Posjet Radio Slatini učenicima je bio najzanimljiviji jer su uz pomoć djelatnika Roberta Turkalja i Elvisa Markovića dobili priliku isprobati tehniku i pričati na radiju te dogovorili buduću suradnju oko realizacije sadržaja iz Medijske kulture.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Slatina Vlatko Jelenčić učenike je detaljnije upoznao s radom ove humanitarne organizacije s kojom škola surađuje već dugi niz godina, kako je nastala te na koje se sve načine i učenici mogu uključiti u rad CK.

Zahvalivši se svojim domaćinima, učenici su se vratili kućama puni novih znanja i lijepih dojmova.

Tekst : Veronika Brzica, Marijan Škrnički, Novinarska družina
Foto: Veronika Brzica

x

Check Also

STOTI ROĐENDAN KINOPRIKAZIVAČKE DJELATNOSTI – 100 godina kinematografije u Slatini: Od drvenih stolica do udobnih fotelja

Filmovi su se prikazivali vikendom. U početku su to bili nijemi filmovi koje je na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org