DOGAĐANJANASLOVNICA

Učenici IOŠ Slatina u Tjednu cjeloživotnog učenja posjetili Knjižnicu

Uz brojne aktivnosti u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, ravnatelj Mladen Graovac motivirao je učenike 1. i 2. razreda zanimanja pomoćni stolar i krojač da se uključe u rad knjižnice, pri čemu je istaknuo da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje.

Knjižničarka Svjetlana Dupan prilikom posjete Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, istaknula je da se cjeloživotno učenje  ne  odnosi samo na mlađu životnu dob jer učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo, što su učenici primijenili na svoja zanimanja koja razvojem tehnologija doživljavaju svakodnevne promjene.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Knežević i knjižničarka Marija Cindrić tijekom zanimljivog druženja, učenicima su objasnile službe i usluge Knjižnice te promovirale novi prostor, od posudbe i služenja referentnom zbirkom, preko knjižnog fonda za odrasle, zbirke elektroničke građe i multimedijalne dvorane.
Učenici su najviše vremena proveli na dječjem odjelu interpretirajući poznate bajke za djecu i tako oduševili svoju profesoricu hrvatskog jezika.
Zanimanje im je privukla i čitaonica dnevnog tiska gdje su uživali u časopisima za djecu i mlade „Teen“ i „OK“.

Budući da su bajke obavezna školska lektira, a objavljene su kao građa lagana za čitanje u tiskanom, zvučnom i e-izdanju, napravljen je uvod u čitanje Andersenove bajke „Djevojčica sa šibicama“.

U bajkama se ističu ljudske osobine, a najviše pobjeda dobra nad zlom. Jezično su prilagođene, zanimljivo ilustrirane veselim i u živim bojama. Tekst je grafički uređen, a u izdanju su Zaklade “Čujem, vjerujem, vidim“. Na kraju druženja u Knjižnici učenicima je poklonjeno članstvo za slijedećih godinu dana.“ – rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Knežević.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button