Home / DOGAĐANJA / U Zavičajnom muzeju održana izložba radova na svili autorice Slavice Vitković

U Zavičajnom muzeju održana izložba radova na svili autorice Slavice Vitković

U Zavičajnom muzeju Slatina, u srijedu 11. svibnja, održana je izložba radova na svili autorice Slavice Vitković iz Pitomače.

“Izuzetno su lijepi predmeti koje je ovdje izložila i nadam se da će netko od naših posjetitelja dobiti želju da se okuša u tom vrijednom materijalu, a pogotovo stoga što mi planiramo u sastavu muzeja imati i našu suvenirnicu u koju bi takvi predmeti, kao što ih radi gospođa Slavica Vitković, uvijek našli svoje mjesto.” rekla je ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina, Dragica Šuvak.

Uz izložbu autorica je održala i dvije  prezentacije na temu „Svila – od svilene niti do umjetničkog djela” i „Svilarstvo i svila – Hrvatska tradicijska kultura” gdje je okupljene upoznala sa povijesnim pregledom razvoja svilarstva u Hrvatskoj, vrstama svile te tehnikama oslikavanja svile.

Na izložbi i prezentacijama su prisustvovali i učenici Industrijsko-obrtničke škole sa kojom Zavičajni muzej uskoro završava zajednički projekt, financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH – „Izrada eko-etno vrećica”:

“Sljedeći tjedan ćemo imati prilike vidjeti i na izložbi i preko jedne prigodne publikacije   kako su učenici iz obrtničkih zanimanja slatinsku kulturnu baštinu prebacili na jedan predmet koji ima upotrebnu vrijednost, ali se nastojalo da ima i svoju  estetsku vrijednost”– zaključila je ravnateljica Šuvak.

(mt / Foto: R. Turkalj)

x

Check Also

U Čađavici povodom Dana općine otvoren Dom udruga

Svi na istom mjestu, svi pod istim krovom. U Čađavici je danas povodom Dana općine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org