Home / DOGAĐANJA / U Zavičajnom muzeju ispričana “Nebeska priča”

U Zavičajnom muzeju ispričana “Nebeska priča”

Promocija slikovnice 'Nebeska priča' - 3Društvo Naša djeca Slatina u petak, 20. studenog u Zavičajnom muzeju grada Slatine organiziralo je Promociju slikovnice „Nebeska priča“. Izdavač slikovnice je Društvo „Naša djeca“ Slatina.

Autorica slikovnice je Melita Blazonija iz Bjelovara. Osim što piše, ova teta iz vrtića „Ivančica“ u Ivanskoj, u slobodno vrijeme radi s mladima, bavi se glumom i izrađuje rukotvorine. Kako sama kaže, jedna od najvećih ljubavi u njezinom životu su knjige, a ovom slikovnicom dio ljubavi želi podijeliti sa najmlađim čitateljima.

Slikovnicu je tijekom dva mjeseca ilustrirala Sunčica Lovrić iz Slatine, učenica drugog razreda Srednje škole Marka Marulića. Do sada je ostvarila nekoliko vrijednih rezultata na likovnim natječajima kako unutar županije, tako i na državnoj razini. Crtanjem se bavi od najranije dobi, a najdraža joj je tehnika akvarel. Kada odraste želi biti dizajnerica interijera.

Najmlađe posjetitelje u maštoviti svijet ove slikovnice koja govori o anđelima i cvijeću koje oni pokušavaju spasiti na svoj osebujan i zanimljiv način uveo je Denis Ostrošić, koji je bio moderator promocije.

U sklopu promocije “Nebeske priče” djeca su dobila na poklon medenjake u obliku „anđela“, a slikovnicu zainteresirani mogu pročitati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina i za vrijeme dječjeg kutka „Veseli sat“.

Okupljenima su se prigodnim riječima obratili pročelnik Ureda gradonačelnika grada Slatine, Radenko Pavić, koji se zahvalio svima zaslužnima za ostvarivanje “Nebeske priče”, kao i Dragica Šuvak, ravnateljica slatinskog muzeja koji je ugostio ovu promociju, te predsjednica Društva Naša djeca Slatina, Snježana Pačarić, koja je istaknula da se nada da je ovo tek prva u nizu slikovnica koje će biti izdane u produkciji Društva Naša djeca.
(mk / Foto: R. Turkalj & M. Kokorić)

 

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org