NASLOVNICAOPĆINE

U zajednički projekt Sopja i Barcsa uključuje se i Čađavica

U zajednički projekt Sopja i Barcsa uključuje se i Čađavica - 9Danas je u Sopju održan treći radni sastanak u sklopu prekogranične suradnje Općine Sopje i mađarskog Barcsa. Suradnja za cilj ima nominirati zajedničke projekte prema EU fondovima, a koordinira ju Vidra čija je predstavnica Mateja Cah također sudjelovala na sastanku.

Projekti su prvenstveno usmjereni u turističke svrhe, a velika želja načelnika Općine Sopje Josipa Granjaša je ta da se, ukoliko dođe do odobrenja projekta, na županijskom kanalu izgradi most i da se asfaltira cesta od Sopja pa sve do šetnice na rijeci Dravi. Sastanku je prisustvovao i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević iz razloga što su svi akteri ovog programa izrazili želju da se i navedena općina uključi u projekt tako što bi već postojeće biciklističke staze svoju rutu produžile do još neodređene lokacije u Općini Čađavica.

Prema riječima načelnika Granjaša sve je spremno za nominaciju projekata, i projektna dokumentacija i građevinske dozvole. Cijeli projekt vrijedi više od milijun eura, od toga iznosa Općina Sopje za projekte potražuje 430.000, Općina Čađavica 75.000, a mađarska strana, koju su danas u Sopju predstavljali Zoltan Pamer konzultant za projekte prekogranične suradnje i regionalni razvoj te ostali članovi gradske uprave grada Barcsa, 500.000 eura. (D. Jukić / Foto-video: M. Kokorić)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org