DOGAĐANJANASLOVNICA

U Voćinu premijerno prikazan dokumentarni film „Voćin’“ kao uvertira za 11. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

Predstavnici Općine Voćin i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin, polaganjem cvjetnih aranžmana i upaljenih lampiona te molitvom odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili na oltar domovine pri oslobađanju brdskog dijela slatinskog područja, kao i mučki ubijenim civilima na području općine Voćin.

Nakon obilaska mjesta pogibije i posljednjih počivališta, u voćinskom Vatrogasnom domu, obiteljima žrtava premijerno je prikazan dokumentarni film „Voćin“ mladog autora, profesora povijesti Dine Mataza, koje su ga po završetku projekcije nagradile velikim pljeskom zahvale.

Film detaljno prikazuje kronologiju događaja u Voćinu za vrijeme srpske okupacije tijekom Domovinskog rata pa sve do trenutka masakra Hrvata koji su za sve vrijeme okupacije ostali u Voćinu. Svi događaji popraćeni su pričama svjedoka koji su u to vrijeme živjeli u Voćinu ili su pak ušli u mjesto neposredno nakon masakra koji se dogodio 13. prosinca 1991.

Navedeni dokumentarac će danas, 13. prosinca nakon 11. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj biti prikazan vojnoj časničkoj školi i polaznicima policijske škole iz Zagreba.
Isto tako ovaj će dokumentarac od danas biti dostupan široj javnosti putem interneta.
(mf,df/Foto: D. Božičković)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button