DOGAĐANJANASLOVNICA

U Slatini održana radionica za hrvatske branitelje “Životni cilj i kako ga ostvariti”

Danas je u Hrvatskom domu u Slatini održana radionica za hrvatske branitelje pod nazivom “Životni cilj i kako ga ostvariti”.
Radionicu je organizirala Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije s ciljem poboljšanja psihosocijalne pomoći kod hrvatskih ratnih vojnih invalida i ostalih hrvatskih branitelja.

Sve nazočne na početku je pozdravio predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš te zahvalio svima koji su se odazvali na radionicu.

Radionicu “Životni cilj i kako ga ostvariti” vodila je prim. mr. sc. Elvira Koić dr. med. tijekom koje je hrvatskim braniteljima uputila riječi ohrabrenja i zahvale za sve ono što su učinili kako bi mi danas bili ovdje. Kako je rekla, da bi se čovjek osjećao sretno i ispunjeno, potrebno ga je s vremena na vrijeme podsjetiti na ono što je dobro napravio u životu. Kako bi ostvarili svoje životne potrebe, snove, maštanja, razmišljanja, … potrebno je postaviti određeni cilj s točnim datumom kako bi se oni i ostvarili, a na tom putu važno je pronaći pozitivnu energiju, ono najbolje u sebi, ali i u drugima.

Sudionicima radionice potom su se s nekoliko prigodnih riječi obratili: predstavnik Grada Slatine, predsjednik odbora za hrvatske branitelje Slatina, glasnogovornik koordinacije braniteljskih udruga grada Slatine i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, članica Stručnog tima Centra za psihosocijalnu pomoć Virovitičko-podravske županije pri Ministarstvu hrvatskih branitelja Marija Prokl Bajan i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić koji se tom prigodom ponovno zahvalio hrvatskim braniteljima za doprinos u Domovinskom ratu te ih pozvao na zajedništvo i djelovanje kroz udruge.
„Svi su ljudi nama potrebni, svi čine jedan dio tima, stoga želim zahvaliti svim braniteljskim udrugama i institucijama na iznimno dobroj suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja u nastojanjima da se zbrine svaki hrvatski branitelj, jer život je težak i surov, i puno je onih kojima je potrebna pomoć…
Ovo je Domovina koju ste vi gradili, sve vas poštujem i podržavam u ostvarivanju prava, ali vas potičem da se uključite više u obilježavanja obljetnica i važnih datuma, jer ako vas nema, ako nema ponosa, sve gubi smisao.“ – rekao je na kraju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button