DOGAĐANJANASLOVNICA

U sklopu 5. slatinske male scene održana radionica glinom u Dječjem vrtiću Zeko

U sklopu 5. slatinske male scene koju provodi Pučko otvoreno učilište Slatina uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Slatine, danas je i u Dječjem vrtiću Zeko održana radionica glinom koju je vodila  akademska kiparica Danijela Halužan Glumbić.

Danas su u posjetu DV Zeko bile i predstavnica POU Slatina Ana Šnjarić i direktorica poslovnice Zagrebačke banke Slatina Kristina Dvojak koja je vrtićance darivala prigodnim poklonima, odnosno slikovnicama, balonima i kasicama. Uključivši se u ovaj projekt Zagrebačka banka je ujedno na prigodan način obilježila Dan štednje.

Na samom početku djecu, sudionike radionice i nazočne gošće pozdravila je ravnateljica vrtića Sanela Valpovac koja je tom prigodom izrazila zadovoljstvo ovom suradnjom gdje će djeca imati priliku upoznati se s kiparstvom kroz zajedničko druženje.
Na današnjoj radionici sudjelovale su odgojne skupine Jabučice i Jagodice sa svojim odgojiteljicama, odnosno djeca u dobi 5 i 6 godina.
Dječji vrtić Zeko inače uz redovan vrtićki program, od sredine listopada ima ukupno četiri skupine djece predškolske dobi, koja do sada nisu pohađala redovan program vrtića. Za vrijeme trajanja ovog programa do 31. svibnja iduće godine, Grad Slatina je u suradnji s Dječjim vrtićem Zeko organizirao prijevoz za djecu iz prigradskih naselja.
Uz brojne aktivnosti koje provodi Dječji vrtić Zeko Slatina, od 1. listopada uveden je i dvosmjenski rad, odnosno poslijepodnevna smjena u trajanju od 11,00 sati do 21,00 sat, od ponedjeljka do petka kako bi se olakšalo roditeljima koji su zaposleni u smjenama. Detaljnije informacije o dvosmjenskom radu roditelji mogu dobiti u upravi Dječjeg vrtića Zeko Slatina.

Na današnjoj radionici uz pčelice, djeca su izrađivala na svoj maštovit način leptiriće i cvjetiće kako bi se zaokružila ova prekrasna priča koju će Slatinčani moći vidjeti 12. studenog na izložbi, rekla nam je zagrebačka kiparica Danijela Halužan Glumbić koja je tijekom radionice pokušala djeci prenijeti dio svog talenta i vještina u radu s glinom.

U sklopu 5. slatinske male scene u Pučkom otvorenom učilištu Slatina sutra će nakon svečanog otvorenja u 12 sati, biti prikazana prva kazališna predstava „Richard III. Grbavi“ u izvedbi HNK Osijek.
Ova jednostavna priča o dvoje ljudi: čistačici Tonki  i Krsti, nekadašnjem glumcu, dramskom prvaku, namijenjena je srednjoškolcima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button