DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U Pučkom otvorenom učilištu započeo program “Rendez vous au cinema”

Prošlog je vikenda u slatinskom Pučkom otvorenom učilištu započeo program Rendez vous au cinema koji  i ove godine potpuno besplatno donosi brojne francuske filmove. Program Rendez-vous au cinéma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj i Kino mrežom.

Rendez vous au cinema u Slatini je otvoren filmom ”Iz sve snage”, filmom dramskog karaktera tematikom namijenjenom prvenstveno tinejđerima. U sklopu istog festivala u subotu je također u Art dvorani kina prikazan romantična drama ”Jules i  Jim”  kultnog francuskog redatelja Francoisa Truffauta.

U nedjelju je u Art dvorani  prikazan film ”Oči bez lica”, jedan crno-bijeli horor poznat kao jedno od najznačajnijih i najutjecajnijih ostvarenja žanra s početka 1960-ih.

Nakon nedjeljne projekcije uslijedit će pauza do idućeg vikenda kada će u sklopu Rendez vousa au cinema biti prikazana još tri francuska filma. Kao i prethodna tri, i tri predstojeća filma biti će projicirana u Art dvorani od 20 sati. U petak (19.10) je na rasporedu festivala film ”Pacijenti”, u subotu (20.10) ”Priča o stvaranju”, te u nedjelju (21.10) posljednjeg dana ”sastanka u kinu”, dugometražni višestruko nagrađivani animirani film ”Veliki zli lisac i druge priče”. (dj / Foto: R. Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button