Home / NASLOVNICA / U OŠ D. Trstenjak predstavljeni rezultati građanske akcije “Razigrani vrt”

U OŠ D. Trstenjak predstavljeni rezultati građanske akcije “Razigrani vrt”

Dobitnici zahvalnica

Dobitnici zahvalnica

U petak, 16. listopada, u OŠ Davorin Trstenjak u Čađavici predstavljanjeni su rezultati realizirane građanske akcije “Razigrani vrt” .

Radi se građanskoj akciji koju je Upravni odbor “Slagalice” – zaklade za razvoj lokalne zajednice na svojoj sjednici održanoj 16. lipnja 2015. godine podržao kao jedan od odabranih projekata.

Ukupan iznos potreban za provedbu ove akcije bio je 17.460,00 kn od čega je putem natječaja “Naš doprinos zajednici” u organizaciji “Slagalice” osigurano 11.380,00 kuna, dok je ostatak osiguran donacijama poslovnog sektora i iz vlastitih sredstava škole. Voditeljica ove inicijative unutar škole je učiteljica prirode i biologije Marija Majer. Skupu je prisustvovala i Tihana Bišćan iz Savjetodavne službe.

Osim organskog otpada iz školske kuhinje u vrtnim komposterima skupljati će se i biootpad koji nastaje u domovima lokalnog stanovništva i samim time će se potaknuti lokalna domaćinstva da u svojim dvorištima izrade vlastiti kompost. U vrtnim slagalicama zasađene su biljke cvjetnjače, koje se koriste u ishrani te ljekovito bilje, ružmarin, lavanda i sadnice javora.

Sudionicima projekta dodijeljene su zahvalnice, na kojima se zahvalio načelnik općine Čađavica, Mirko Rončević koji je ujedno najavio nabavku reciklažnog kontejnera, kao svojevrsnu nadopunu ove upravo realizirane građanske inicijative.

Ravnateljica osnovne škole Davorin Trstenjak, Ksenija Žunec na kraju okupljanja a nakon obilaska zasađenih vrtnih slagalica, zahvalila se svim sudionicima ove akcije, učenicima, roditeljima, djelatnicima škole kao i  Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije te načelniku općine Čađavica, bez čije podrške se ovaj projekt nebi mogao realizirati.  (mk / Foto: R. Turkalj)

x

Check Also

Suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina

Odlična suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina nastavlja se kroz razne aktivnosti na području ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org