Home / NAJAVE DOGAĐANJA / U Orahovici se 2. lipnja održava 2. Međunarodno natjecanje slastičara “Zlatni orah”

U Orahovici se 2. lipnja održava 2. Međunarodno natjecanje slastičara “Zlatni orah”

U organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice te suorganizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednica grada, 2. lipnja 2016. godine, u Orahovici će biti održano 2. Međunarodno natjecanje slastičara ”Zlatni Orah”. Manifestacija će biti će održana u hotelu ”Dukat” u Orahovici, a riječ je o manifestaciji koja jamči veliki kulinarski spektakl. Najavljeni su ponajbolji slastičari iz Hrvatske te vrhunski majstori slastica iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije,…. Isto tako, u posebnoj kategoriji natjecat će se mladi slastičari, učenici strukovnih škola iz Vinkovaca, Osijeka, Virovitice, Pitomače, Slatine i Orahovice.

Tema natjecanja je orah kao autohtona namirnica ovoga kraja te simbol grada Orahovice što govori da nam je kroz ovu manifestaciju želja promovirati gastronomiju ovoga kraja, a kako nam dolaze gosti iz raznih zemalja i turizam cijele Virovitičko-podravske županije. Naglašavamo da će se na završnoj svečanoj večeri nakon natjecanja, svojim autohtonim jelima predstaviti restorani i hoteli Virovitičko-podravske županije i Slavonije čime želimo još više podebljati promociju gastronomije naše Županije i cijele Slavonije.

Sudačko povjerenstvo bit će sačinjeno od hrvatskih akademika kuharstva i slastičarstva te visokih kuharskih stručnjaka iz susjedne BIH članova Svjetske kuharske organizacije – WACS.

Tijek manifestacije pratit će svi vodeći elektronski i tiskani hrvatski mediji.

Stručni pokrovitelj manifestacije je Hrvatski kuharski savez, a natjecanje će biti održano u dvije kategorije i to profesionalci i učenici strukovnih škola

Natjecateljski dio bit će održan 02. lipnja od 10:00 do 17:00 sati, a proglašenje pobjednika i svečana VIP večera počet će u 20:00 sati.(Udruga kuhara grada Orahovice)

x

Check Also

Obnavlja se još jedan most na Javorici

Drveni most na vodotoku Javorice koji spaja slatinske ulice Lipa i Milke Trnine utjecajem vremenskih ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org