Home / NASLOVNICA / U okviru Europskog tjedna kodiranja „ARDUINO KROZ IGRU“ u SŠ Marka Marulića Slatina

U okviru Europskog tjedna kodiranja „ARDUINO KROZ IGRU“ u SŠ Marka Marulića Slatina

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina učenici 3. razreda elektrotehnike obilježili su Europski tjedan programiranja. Cilj ove aktivnosti je promovirati i približiti programiranje i digitalnu pismenost te privući što veći broj sudionika.
Obilježavanju Europskog tjedna programiranja priključili su se i aktivno sudjelovali učenici Mateo Šerer, Luka Predrevac i Josip Maroš pod vodstvom profesora Darka Špoljarića.
Aktivnost pod nazivom ‘Arduino kroz igru’ provedena je 22. listopada 2020. godine, a cilj joj je bio pokazati kako platforma Arduino na zabavan način povezuje elektroniku, programiranje i digitalnu pismenost.

– Učenici su tako tijekom proteklih tjedana kreirali programski kod za društvenu igru Simon Says (igra ponavljanja ili igra memorije) te izradili konzolu za igranje. Također, nisu se zadržali samo na tome, već su izvornu verziju igre unaprijedili dodavanjem zvučnih i svjetlosnih efekata te ispisivanjem rezultata na LED zaslonu. Ova aktivnost učenike je potaknula na kreativnost i razmišljanje izvan okvira, a ujedno je bila i odlična prilika da praktično primjene i unaprijede svoje znanje iz elektronike, – rekao nam je prof. Darko Špoljarić.
(mf/Izvor: SŠ Marka Marulića Slatina)

x

Check Also

„Glasnici istine za Vukovar“

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org