Home / CRNA KRONIKA / U Novom Senkovcu drski lopovi ukrali i poubijali 5 steonih košuta i 2 jelena

U Novom Senkovcu drski lopovi ukrali i poubijali 5 steonih košuta i 2 jelena

Danas u ranim jutarnjim satima, između 4 i 5 sati, u Novom Senkovcu nepoznati počinitelji provalili su u ogradom zaštićeno dvorište obiteljske kuće, u kojem se u tom trenutku nalazila jelenska divljač. Radi se o jelenu lopataru. Nakon što je primijetio provalu, vlasnik je pozvao policiju koja je tijekom prijepodneva obavljala uviđaj.

O ovom drskom razbojništvu, vlasnik jelenske divljači, Krunoslav Prašnjak iz Novog Senkovca rekao nam je:

“Ujutro u 4 sata išao sam provjeriti sušare kamilice i u tom trenutku sva jelenska divljač bila je u dvorištu koje je ograđeno žicom visokom 220 centimetara. U 5.15 sati kada sam ponovo izašao, primijetio sa da je žica presječena i da fali 5 komada visokosteonih košuta i 2 jelena. Košute su se trebale teliti za 10-ak dana pa je time šteta i veća.

Krenuo sam za vidljivim tragom i na 3 mjesta našao lokve krvi, gdje je divljač najvjerojatnije poubijana. Nakon toga pozvao sam policiju, koja je na uviđaj došla odmah u 6.15 ujutro sa psom tragačem. Sve se to dogodilo niže u bašti, nepunih 100-injak metara od obiteljske kuće.

Od kompletnog stada ovaj pokolj preživjele su samo dvije košute koje su sada prestrašene i pitanje što će biti sa njima.”

Vlasnik jelenske divljači spominje da su životinje držali zbog hobija a da je šteta počinjena ovim nedjelom veća od 50.000 kuna. Činjenica da su životinje navikle na čovjeka i približavale se ljudima bez straha, vjerojatno je olakšala posao „krivolovcima“.

U interesu same istrage koja je u tijeku nećemo iznositi detalje uviđaja, a nakon primitka službenog izvješća Policijske uprave, pravovremeno ćete biti obaviješteni. (M. Kokorić / Foto: K. Prašnjak)

 

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org