Home / NASLOVNICA / U Novoj Bukovici uskoro stomatološka i obiteljska ambulanta

U Novoj Bukovici uskoro stomatološka i obiteljska ambulanta

NOVA BUKOVICA – Zbog neuvjetnosti stare i dotrajale zgrade, ranija ambulanta opće medicine u Novoj Bukovici zatvorena je 1. veljače 2013. godine. Ta je zgrada ustupljena Općini, koja će u njoj stvoriti uvjete za djelovanje udruga. Budući da je na području županije izražen nedostatak medicinskog osoblja, u Novu Bukovicu dolazila je liječnica iz susjedne općine Mikleuš, a od zatvaranja ambulante mještani su zdravstvenu zaštitu ostvarivali su kod te liječnice u Mikleušu ili kod liječnika u Slatini.

Na inicijativu načelnika Željka Vencla i župana Tomislava Tolušića, sa Župom BDM potpisan je ugovor o najmu zgrade nekadašnjeg župnog stana. Najam zgrade ugovoren je na 30 godina bez naknade. Kad je pribavljena građevinska dozvola, pravo gradnje Općina je prenijela na Županiju, koja se s projektom na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja. Tako je Županija osigurala 812.000 kuna, 300.000 kuna je udio Općine Nova Bukovica, a s 500.000 kuna sudjelovat će Županijski dom zdravlja. U tijeku su radovi na rekonstrukciji zgrade u ambulantu opće medicine i stomatološku ordinaciju, koje izvodi Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave. Zgrada će dobiti novo krovište, stolariju, pristup za osobe s invaliditetom, predvorje s čekaonicom i prošireni pristup s ulice, a bit će uređen i okoliš. Završetak radova planiran je 30. travnja sljedeće godine. Za sada još nije utvrđeno kako će biti riješen problem rada u novim ordinacijama, a mještani očekuju da će to biti isto kao i u staroj ambulanti.

– Ako nam se ne jave liječnik i stomatolog, očekujemo da će Dom zdravlja organizirati i u određene dane slati nekoga od stomatologa i liječnika. Mještani se raduju ambulantama i s nestrpljenjem očekuju da počnu raditi. Mi smo jedina općina u županiji koja nema ambulantu, a s ovim projektom i taj će problem biti riješen – kaže načelnik Vencl. (P. Žarković – Glas Slavonije)

x

Check Also

U Čađavici povodom Dana općine otvoren Dom udruga

Svi na istom mjestu, svi pod istim krovom. U Čađavici je danas povodom Dana općine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org