Home / DOGAĐANJA / U Novoj Bukovici održana svečana sjednica Općinskog vijeća

U Novoj Bukovici održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Svečana sjednica Općinskog vijeća Nove Bukovice - 52U povodu obilježavanja blagdana Uznesenja BDM i Dana općine Nova Bukovica, jučer je pod predsjedavanjem predsjednika Marija Brzice održana svečana sjednica Općinskog vijeća. O postignućima i planovima općinske vlasti na sjednici je govorio načelnik Željko Vencl. Istaknuo je radove na izgradnji kanalizacijskog sustava vrijednog 17,5 milijuna kuna, koja se etapno provodi od 2013. godine.

Sljedeći veliki projekt je izgradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu Vladimira Nazora, koja je potrebna učenicima škole, ali i sportskom i kulturnim udrugama. Investicija je vrijedna 9,5 milijuna kuna, a očekuje se financiranje iz fondova Europske Unije.

Među projektima u pripremi načelnik Vencl naveo je uređenje mjesnog doma, dvorane i općinskih prostorija ukupne površine 910 četvornih metara, uređenje buduće mjesne ambulante u zgradi dobivenoj od Požeške biskupije u 30-godišnji najam, obnovu 111 godina starog tornja mjesne crkve Uznesenja BDM, pripreme za izgradnju mjesnog doma u Bjelkovcu, izgradnju nogostupa u Novoj Bukovici i drugo.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Nove Bukovice - 53Čestitke mještanima općine uputili su saborski zastupnici Josip Đakić i Tomislav Žagar, zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš.

Nazočni su bili još i zamjenici župana Zdravko Dijaković i Igor Pavković, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, općinski načelnici Marijan Brlek, Milan Dundović, Tomislav Durmić, Josip Granjaš, Mirko Mališ i Mirko Rončević, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata Marija Maračić, Nenad Križić i Mato Bubaš, te predstavnici drugih udruga, ustanova i institucija.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Nove Bukovice - 10Na sjednici je Srebrna plaketa Općine Nova Bukovica dodijeljena Darku Dolovskom iz Dobrovića, članu Udruge maratonaca Glasnici istine Slatina i najspremnijem vojniku Oružanih snaga RH 2013. godine za doprinos promicanju istine o Domovinskom ratu sudjelovanjem u memorijalnim maratonima i Andriji Lackoviću iz Nove Bukovice za dugogodišnji iznimni doprinos razvoju vatrogastva na području općine Nova Bukovica.

Zahvalnice Općine Nova Bukovica dodijeljene su nogometnim klubovima „Zrinski“ iz Nove Bukovice i „Mladost“ iz Miljevaca te Malonogometnom klubu „Apokalipsa“ iz Nove Bukovice, Kulturno-umjetničkom društvu „Lipa“ iz Nove Bukovice, Lovačkoj udruzi „Jelen“ iz Nove Bukovice te predsjedniku Matice slovačke iz Miljevaca Đuri Sobolu.

Glasnici istine tračali do Nove Bukovice - 7Od Mokrog brda u Slatini Maratonci Virovitičko-podravske županije Glasnici istine trčali su preko Četekovca i Čojluga do Nove Bukovice, a općinski uzvanici i gosti razgledali su mjesni etnopark, zavičajni muzej i izložbu slika Fabijana Nikića.

Uoči sjednice na spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci. Obilježavanje Dana općine

Nova Bukovica nastavlja se u petak, 14. kolovoza, memorijalnim vatrogasnim dječjim igrama i smotrom folklora.

(Foto: R. Turkalj)

x

Check Also

Na meti lopova noćas se našao kiosk Tiska u centru Slatine i dućan u Kozicama

Prema neslužbenim informacijama, od strane za sada nepoznatih počinitelja noćas je u samom središtu Slatine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org