Home / KULTURA / U Noći bajke osnovci iz Nove Bukovice “zadrijemali” u školi

U Noći bajke osnovci iz Nove Bukovice “zadrijemali” u školi

U školi se može učiti, pjevati, igrati i družiti s prijateljima, a u Noći bajke i prespavati u njoj!

Noć bajke u OŠ V. Nazora N. Bukovica - 6U OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica 2. travnja 2015., rođendan najpoznatijeg svjetskog bajkopisca Hansa Christiana Andersena, obilježio se na poseban način u Noći bajke. Učeničke stolove i stolice zamijenile su stručnjače, vreće za spavanje, jastuci, deke i pokoji plišani medo. Uzbuđeni učenici bajkoljupci vrlo brzo su se prilagodili neobičnim uvjetima u školi, obukli pidžame i smjestili na svoje ležaje.

Sve aktivnosti bile su, naravno, vezane uz bajke, a posebno one koje je napisao slavni Andersen. No, prije svega, u zajedničkom dijelu, učenici su se , putem zanimljivih filmskih isječaka, podsjetili na život i književno stvaranje ovoga bajkopisca. Nakon toga, ustanovili su i glavne elemente bajke (npr. stvarni i nestvarni likovi, mjesta radnje, čarolija i sl.) prema kojima će se kasnije neke od njih i interpretirati.

Skupina trećaša gledala je Ružno pače, a petaši su uživali u Snježnoj kraljici. Nakon gledanja animiranih filmova, uslijedio je rad na zanimljivim listićima, kvizovi, čitanje bajki, pjevanje karaoka (o Ružnom pačNoć bajke u OŠ V. Nazora N. Bukovica - 5etu postoji i pjesma!), a nakon druženja u školskoj kuhinji uz topli kakao i štrudlu od jabuka, uspavljivanje uz radijske priče Palčicu, Svinjara i dr.

A. Einstein je rekao: „Ako želite da vam djeca budu pametna, čitajte im bajke!“, a iz bukovačke škole još dodaju: „Laku noć, djeco, i sanjajte bajke!“

x

Check Also

Oliveru Jukiću treće mjesto na natječaju ”Slavko Kolar”

Posljednjeg dana manifestacije Dani Slavka Kolara (30.11.) koju godinama tradicionalno organizira Gradska knjižnica Slavka Kolara ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org