Home / NASLOVNICA / U Mikelušu svečanom sjednicom obilježen Dan općine

U Mikelušu svečanom sjednicom obilježen Dan općine

U Mikleušu je u utorak, 13. listopada, povodom blagdana svete Terezije Avilske, zaštitnice Mikleuša, održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Svečana sjednica Općine Mikleuš - 1Uz domaćina, načelnika Milana Dundovića, na sjednici su bili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, zamjenica župana, Sanja Bošnjak, gradonačelnik Orahovice, Josip Nemec, gradonačelnik prijateljskog grada Donje Stubice, Juraj Srebačić, zamjenik gradonačelnika Slatine, Miroslav Venus, načelnici općina Čađavice, Voćina, Nove Bukovice i Sopja te mnogi drugi uvaženi gosti.

Nakon što je himnu izveo crkveni zbor Mikleuš, svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Marko Kragujević, a načelnik Dundović nabrojio je sve projekte na području općine Mikleuš koji su započeti i ostvareni u proteklih godinu dana. Zahvalio se svima koji su doprinijeli razvoju općine i svima nazočnim, ali i svim mještanima, čestitao Dan općine. Od problema posebno je smanjenje proračuna uslijed promjene poreznog zakona, koji je oštetio ionako mali proračun Općine za više od 500.000 kuna.

Svečana sjednica Općine Mikleuš - 29Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, koji je domaćinu uručio prigodan dar, župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić. U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja.

Zahvalnicu Općine Mikleuš za višestruko dobrovoljno darivanje krvi dobio je Zvonko Vrekalić. Darko Troha primio je zahvalnicu za zapažene uspjehe i postignute rezultate u području vatrogastva, u DVD-u Četekovac i Vatrogasnoj zajednici Općine Mikleuš. Za nesebičan doprinos, zapažene uspjehe i zasluge postignute u radu rukometnog kluba Mikleuš i odgoja mladih naraštaja, Zahvalnica Općine Mikleuš dodijeljena je dr. Gordani Čanadi Šimek. Kao zahvalnost za osobit doprinos promicanju duhovnih vrijednosti, Zahvalnica je dodijeljena i Crkvenom zboru Mikleuš.

U ime nagrađenih okupljenima se obratila i zahvalila dr. Gordana Čanadi Šimek. (mk / Foto: M. Kokorić)

x

Check Also

STOTI ROĐENDAN KINOPRIKAZIVAČKE DJELATNOSTI – 100 godina kinematografije u Slatini: Od drvenih stolica do udobnih fotelja

Filmovi su se prikazivali vikendom. U početku su to bili nijemi filmovi koje je na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org