Home / DOGAĐANJA / U knjižnici srednje škole predstavljena knjiga “Božje je ime Milosrđe”

U knjižnici srednje škole predstavljena knjiga “Božje je ime Milosrđe”

Predstavljanje knjige 'Božje je ime Milosrđe' - 6U ponedjeljak, 7. ožujka, u knjižnici Srednje škole Marka Marulića u Slatini održano je predstavljanje knjige “Božje je ime Milosrđe”. Riječ je o knjizi koja je djelo Pape Franje, a na osobit način predstavlja Papin pontifikat i daje poseban pečat Godini milosrđa koju je Papa proglasio.

Knjigu su predstavili knjižničar Damir Balković, vjeroučitelj Darijo Vrbaslija i župnik Župe blaženog Ivana Merza Nikola Jušić.

Spomenimo da je ova, prva Papina knjiga – intervju ‘Božje je ime Milosrđe’, postala izdavački hit koji obara sve rekorde prodaje u Hrvatskoj. Radi se o knjizi koja osvaja srca čitatelja i u kojoj se Papa u prisnom i prijateljskom razgovoru obraća svim ljudima na svijetu – onima unutar i izvan Crkve – koji traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Knjiga je istodobno objavljena na 21 jeziku, među kojima i naPredstavljanje knjige 'Božje je ime Milosrđe' - 10 hrvatskome, a od utorka 12. siječnja dostupna je u 86 zemalja.

Riječ je o knjizi koja se čekala s velikim nestrpljenjem, koja na osobit način obilježava Papin pontifikat, a daje poseban pečat Godini milosrđa koju je Papa nedavno proglasio. Hrvatsko izdanje knjige objavila je nakladnička kuća Verbum, a koliko je zanimanje domaćih čitatelja govori činjenica da je u samo tri dana u Hrvatskoj razgrabljena cjelokupna prva naklada od tri tisuće primjeraka knjige.

(mk / Foto: M. Kokorić)

x

Check Also

Općina Čađavica – započela podjela sredstva za podmirenje troškova ogrjeva

Općina Čađavica obavještava korisnike da će sredstva za podmirenje troškova ogrjeva početi dijeliti od danas, 17. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org