Home / KULTURA / Trubač Jan Mojzeš školi i gradu donio prestižno priznanje
Jan Mojzeš i prof. Vlajnić

Trubač Jan Mojzeš školi i gradu donio prestižno priznanje

NAJVEĆI USPJEH OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE SLATINA

SLATINA – Nakon što je dobio Oskar znanja, posebno priznanje koje se dodjeljuje državnim pravcima u znanju, glazbi i plesu, mladi trubač Jan Mojzeš osvojio je prvo mjesto i na jednom međunarodnom natjecanju, što je do sada najveći uspjeh Osnovne glazbene škole Slatina. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za odgoj i obrazovanje dodijelili su u povodu toga Janu priznanje, a njegovu učitelju Zoranu Vlajniću zahvalnicu, koje im je uručio zamjenik gradonačelnika Slatine Miroslav Venus na svečanom koncertu za Dan škole.

Prof. Vlajnić posebno je ponosan na zahvalnicu koju je dobio za postignute rezultate u radu sa svojim učenicima u 2014./2015. školskoj godini, jer je njegov učenik postigao najveći mogući uspjeh u svojoj kategoriji.

– Na tom natjecanju u Varaždinu Jan je osvojio 99 od 100 mogućih bodova, što znači da je njegov nastup bio gotovo savršen. Natjecatelje su ocjenjivali eminentni glazbenici iz Hrvatske, Danske, Austrije i Mađarske, što otklanja svaku sumnju u mogućnost utjecaja na njihovu odluku. U vrijeme natjecanja Jan je bio u trećem razredu trube, sada je u četvrtom i pripremamo se za 53. natjecanje učenika i studenata u veljači – kaže prof. Vlajnić.

Prof. Vlajnić ističe da se ovako velik uspjeh ne postiže lako. Uz ljubav prema glazbi, potrebno je mnogo upornosti i volje, ali i razumijevanje roditelja i sredine učenika. Naravno, bez dobre suradnje, kontakata i povjerenja između učitelja, učenika i njegovih roditelja sigurno neće doći do uspjeha.

– Jan polazi glazbenu školu uz svoje redovito školovanje, dva puta tjedno odlazi na solfeggio, trubu i orkestar. Uz svoje školske obveze, on svaki dan provede dva sata u vježbanju. To su odricanja kakva je malo učenika spremno prihvatiti – kaže prof. Vlajnić.

Janova korepetitorica na natjecanjima bila je prof. Veronika Hardy, asistentica na Odsjeku za pjevanje Umjetničke akademije u Osijeku. Zato su u Slatini ponosni na prvu nagradu koju je ta sopranistica početkom studenoga osvojila na Međunarodnom natjecanju solo pjevača u Novom Sadu.

Na koncertu u povodu Dana OGŠ Slatina nastupio je i školski puhački orkestar pod ravnanjem Zorana Vlajnića.
(Petar Žarković – Glas Slavonije)

POMAŽE IM I GRAD SLATINA
“Ovakav puhački orkestar nema ni jedna osnovna glazbena škola u Hrvatskoj. Djeca rado ulaze u orkestar, vjeruju mi i ponosno nastupaju, a to je i moja motivacija za svakodnevno putovanje od Našica do Slatine. Dobro je što nas je Grad prepoznao, pa nas prati i podržava”, kaže ponosan na uspjehe svojih učenika prof. Zoran Vlajnić.
x

Check Also

Udruga UZOOR počinje s provedbom projekta „U redu je biti drugačiji“

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj održala je prošloga tjedna radni sastanak vezan uz početak ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org