Home / DOGAĐANJA / Treća mobilnost u Rumunjskoj u sklopu projekta “Matematika kraljica znanosti”

Treća mobilnost u Rumunjskoj u sklopu projekta “Matematika kraljica znanosti”

Voditeljica projekta Anita Jukić te učiteljice Brankica Safin i Dražena Vujanović sudjeluju od 6. do 10. kolovoza na susretu u rumunjskom gradu Constanta u sklopu projekta „Matematika kraljica znanosti“.

Tijekom tjedna, zajedno sa sudionicima susreta iz zemalja partnera Poljske, Rumunjske i Portugala, bavile su se analizom dosadašnjih rezultata kao i strategijama za diseminaciju istih. Nadalje, raspravljalo se o metodama za razvijanje motivacije kod učenika te sažecima trenutnih aktivnosti i pripremama za nove. Sljedeća mobilnost na kojoj će sudjelovati i učenici OŠ Josipa Kozarca Slatina, najavljena je za svibanj 2019. u gradu Guimarães u Portugalu.

Prisjetimo se susreta škola partnera iz Poljske, Portugala i Rumunjske održanog u travnju 2018. Uz potporu roditelja učenika škole, koji su omogućili boravak stranih učenika u školi i gradu, OŠ Josipa Kozarca izražava svoju veliku zahvalnost roditeljima na susretljivosti i gostoprimstvu.

S obzirom da područje našeg grada obiluje značajnim prirodnim bogatstvom u zakonom zaštićenim područjima naša škola je, sukladno dogovoru među školama partnerima, bila domaćin Festivala biologije za čiju realizaciju je bila zadužena učiteljica biologije Brankica Safin. Sve provedene aktivnosti su imale za cilj pokazati primjenu matematike u biologiji kao predmetu iz STEM područja te pridružiti joj kemiju, fiziku, ali i geografiju kao interdisciplinarnu znanost. Aktivnosti su provedene u obliku terenskih nastava i radionica unutar matične škole koje su svatko na svom području stručno izveli učitelji: Brankica Safin, Denis Vujanović, Mira Safin-Knežević, Martina Bukvić i Ivana Kotarski Milek. Značajna suradnja je ostvarena i s bivšim učenicima OŠ Josipa Kozarca Makom Vujanovićem (mag.oecol.-stručni suradnik  biolog – Hrvatska agencija za okoliš i prirodu) i Hrvojem Hodakom (student biologije PMF – Zagreb) te djelatnicima Parka Prirode Papuk koji su svojim angažmanom uvelike doprinijeli kvaliteti cijelog projekta. Svojim edukativnim izlaganjem na završnoj konferenciji na temu e-learninga, projektu su osobito dali na važnosti dr. sc. Oliver Jukić (dekan u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici) te učiteljice Martina Grundler (povijest) i učiteljica Tatjana Lulić-Prpić (likovna kultura) iz škole domaćina. Izvrsnu komunikaciju među svim sudionicima projekta su osigurale učiteljice engleskog jezika Dražena Vujanović,  Lucija Marčinković i Azra Benković koje su ujedno pripremale prijevod svih aktivnosti provođenih s učenicima na temu biologije i matematike tijekom šk. 2017./2018.g.

Projekt se nastavlja dalje prema točno određenom dogovoru na najvišoj razini među zemljama partnerima. Učitelji te učenici škole imaju razloga unaprijed se radovati daljnjem unaprjeđenju zacrtanih odgojno-obrazovnih ciljeva kroz europsku suradnju i razmjenu iskustava među školama sudionicima projekta. (aj)

x

Check Also

Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke, Akcijom „Daj 5 za cvijet“ u Slatini će se 23.3. obilježiti šetnjom oko jezera Javorica…

Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV Slatina, Akcijom „Daj 5 za cvijet“ priključuje se ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org