DOGAĐANJANASLOVNICA

U tijeku pripreme za proširenje prostora Gradske knjižnice i čitaonice u Slatini

Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina za investicijsko ulaganje u 2018. godini Ministarstvo kulture odobrilo je 400.000,00 kn, te je 12. veljače u gradskoj vijećnici Grada Slatine održan radni sastanak na kojemu su uz gradonačelnika Denisa Ostrošića i ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Anu Knežević, nazočili projektantica Snježana Stipeč, privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić i voditeljica Odsjeka za prostorno planiranje Vesna Klement.
Cilj sastanka bio je utvrđivanje opsega rodova na proširenju gradske knjižnice i čitaonice na prostor bivšeg muzejskog depoa.

Ovim zahvatom Gradska knjižnica će dobiti neophodni prostor za daljnji kvalitetan rad, uredit će se multimedijski prostor, čitaonica i dječji odjel, a unutar postojećeg dijela dobit će se više prostora za knjižnu građu.

U tijeku je izrada dokumentacije za provedbu javne nabave za radove, koji se planiraju odraditi do početka ljeta ove godine, a Grad Slatina ovu investiciju planira sufinancirati s oko 20% troškova.

U drugoj fazi planiranih radova, u sklopu energetske obnove kompletne zgrade Pučkog otvorenog učilišta Slatina i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina u planu je zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija pročelja zgrade i podova knjižnice.  Ovaj projekt je prijavljen koncem siječnja ove godine na Javni poziv za energetsku obnovu zgrada javnog sektora iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna.(mf/Foto:Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button