Home / DOGAĐANJA / Tihana Bišćan i dalje predsjednica Udruge vinara i vinogradara „Slatinsko vinogorje“

Tihana Bišćan i dalje predsjednica Udruge vinara i vinogradara „Slatinsko vinogorje“

Udruga vinara i vinogradara „Slatinsko vinogorje“ jučer je održala godišnju izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano rukovodstvo, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Na mandat od četiri godine ponovno je za predsjednicu izabrana Tihana Bišćan, dopredsjednik je Mirko Lukač, a tajnik i blagajnik Krunoslav Šarabok.
Predsjednica udruge Tihana Bišćan podnijela je Izvješće o radu u protekloj godini. Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća kao i Plan rada i Financijski plan za naredno razdoblje.

Osim članova udruge, Skupštini je prisustvovao i privremeni pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok koji je tom prigodom prenio podršku slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, pohvalio rad udruge te istaknuo da će Grad Slatina i u budućnosti pomagati rad udruge „Slatinsko vinogorje“.

Drugi dio Skupštine bio je edukativnog karaktera, gdje su djelatnice Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Ana-Marija Čajkulić i Ivana Češek održale predavanje na temu „Integrirana zaštita vinograda“ s osvrtom na zlatnu žuticu.
Potom je predstavnik tvrtke BASF predstavio paletu proizvoda vezanu za zaštitu vinograda, a na kraju se Ivana Nemet, enologinja iz PP Orahovica osvrnula na prošlogodišnju berbu, ocjenjivanje vina i detalje oko njege i daljnjeg  čuvanja vina.

U nastavku Skupštine upriličen je 1. vinski bal, kao nagrada članicama udruge, kako je rekao g. Mirko Lukač, iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena.
„Budući su u protekle četiri godine vinogradari i vinari uz pomoć svojih boljih polovica bili stvarno uspješni u radu udruge što se i pokazalo na posljednjoj izložbi vina gdje je od 44 uzorka, 43 dobilo plakete, odnosno zlatne i srebrne medalje, organiziran je bal kao zahvala ne samo boljim polovicama vinogradara i vinara već svima koji su pomogli rad udruge.
Nadamo se da će ovaj bal postati tradicionalan vinski bal i da će ga prepoznati i drugi građani grada Slatine i okolice tako da ćemo u narednoj godini biti otvoreni za veći broj ljudi.“
– rekla je predsjednica Tihana Bišćan.(mf/Foto:Robert Turkalj)

x

Check Also

Slatina – No limit 2:1

Prošle nedjelje utakmice 14.kola 2.nogometne lige – istok središta sjever odigrale su u Slatini selekcije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org