Home / NASLOVNICA / Sveti Nikola vlakom i kočijom do OŠ V. Nazora Nova Bukovica

Sveti Nikola vlakom i kočijom do OŠ V. Nazora Nova Bukovica

Putujući Hrvatskom, i ove godine vlakom, pri tome šireći ljubav i dobrotu, Sveti Nikola nije mogao odoljeti učenicima OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica koji su ga svojom dobrotom, poslušnošću i dobrim djelima zaustavili na putovanju, dozivajući ga pjesmom na željezničkom kolodvoru.

Kada je izašao iz vlaka, veseo pogled i blagoslov udijelio je svakom djetetu, počastio bombonima i srdačno se nasmijao kad su ga učenici obradovali pjesmom i iznenadili kočijom koju je vozio gospodin Josip Lovrenčić.
Dok se kočija vozila selom, anđeli su čuvali svetog Nikolu, djeca su ga budno pratila, pitajući se kakva je to vreća kada u njoj Svetac krije bombone i poklone baš za svakoga od njih!

Kočija se zaustavila na samom centru Nove Bukovice, a veseli gosti zauzeli su mjesto u dvorani čekajući što će sveti Nikola reći. A govorio je o dobroti, o ljepoti darivanja i o radosti i velikodušnosti čovjeka koji je njegov prijatelj, načelnik Željko Vencl koji je ove godine u ime Općine Nova Bukovica, a s blagoslovom svetog Nikole, omogućio da svako dijete naše općine dobije poklon.

Pjesma i recitacija učenika, pokloni i pokoja šiba izmjenjivali su se na pozornici. Pokloni su zaista bili prekrasni, ali su se djeca pomalo postidjela kada bi im sveti Nikola uz poklon pružio i šibu. Ipak zna sveti Nikola da su ponekad rekli neću, nisu pospremili sobu ili zaboravili na zadaću igrajući se na računalu. O, dragi sveti Nikola, bit ćemo ti uvijek dobri, šapnuli su mu u uho i uz smiješak rastali su se od njega obećavajući mu kako će i svojim roditeljima šapnuti recept za dobrotu! (lž)

x

Check Also

Slatinska ”devetka” preko Suhopolja do vrha županije

Prevođena  trenerom Darkom Kupresom najmlađa selekcija Škole nogometa Slatina ona U-9 novi je prvak županije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org