DOGAĐANJANASLOVNICA

Sveti Nikola u crkvi sv. Josipa i ove godine obradovao najmlađe

Milijuni djece diljem svijeta s nestrpljenjem su dočekali jutro u kojem se slavi sv. Nikola, iščekujući što će im omiljeni svetac ostaviti u čarapi ili ulaštenoj čizmici koje su večer prije ostavili na prozoru. Osim po dobročinstvima, sveti Nikola bio je poznat i po čudesima, a zbog jednog takvog u kojemu je spasio dijete kojemu je riblja kost zapela u grlu, postao je zaštitnikom djece.

Tako je bilo i ove godine, na blagdan Svetog Nikole biskupa, na misi zornici u crkvi sv. Josipa. Sveti Nikola poklonima je darivao svu djecu koja su misi prisustvovala, a slatinska slastičarka Sandra Jadek djecu je počastila kolačima, a Dragan Medvedović kroasanima i čajem. Poklone za djecu je osigurala Župa sv. Josipa Slatina.

U poslijepodnevnim satima, u dogovoru s roditeljima u crkvi sv. Josipa organizirana je ”Nikolinjska priredba” koju su s djecom pripremile učiteljice Ivana Strupar i Tamara Dorić, te Krešimira Vuleta. Nakon priredbe, Sveti Nikola djeci je dijelio poklone u vrijednosti 60 kuna za koje su polovinu sredstava osigurali roditelji, a polovinu Župa sv. Josipa.

Župnik Župe sv. Josipa Slatina, dekan Slatinskog dekanata, vlč. Dragan Hrgić zahvalio se sv. Nikoli i svima koji su pomogli da ova prigodna predstava bude lijepa za najmlađe. (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button