DOGAĐANJANASLOVNICA

Sveti Nikola darivao djecu u crkvi svetoga Josipa

– Pitali su me dolazi li i Krampus. Rekao sam im da ne dolazi i da ste, svi vi, draga djeco, bili dobri! Dolazi samo sveti Nikola!-, tako je župnik Župe svetoga Josipa, prečasni Dragan Hrgić, danas poslijepodne započeo druženje s djecom na koje se željno iščekivao dolazak djeci najdražeg sveca, svetoga Nikole.

…i stvarno je stigao sveti Nikola! Rado je porazgovarao s mališanima koji su ga došli vidjeti.

-Čuo sam da me u Slatini čeka puno djece. Donio sam vam poklone koje vam šalje cijelo Nebo. To nisu klasični pokloni na koje ste navikli: čokoladice, bomboni, igračke. Nema toga. Ja to nisam donio. Donio sam punu vreću poniznosti, poslušnosti, ljubavi i strpljenja! Evo, to ćete dobiti danas i ja se nadam da ćete ove darove dijeliti među sobom! Činiti dobre stvari ne umara. Jutros sam bio na zornici u crkvi blaženog Ivana Merza. Djeca su se tako rano, jedva ustala. Znam da je teško ići u školu i ići raditi, ali činiti dobra djela je najlakše! Vaš župnik vas je, draga djeco, jako nahvalio, kaže da ste dobri i vrijedni i da često čitate Božju riječ u crkvi pa poznajete i svetog Nikolu i brojne proroke-, rekao je sveti Nikola.

Potom se, već pomalo umoran, smjestio na udoban stolac. Nakon što je, sveti Nikola, naglasio sve one duhovne vrijednosti čovjeka, koje im je donio na dar, ipak je uslijedilo slatko iznenađenje za najmlađe.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Petar Žarković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button