DOGAĐANJANASLOVNICA

Svečano obilježeni Dani kruha u OŠ Josipa Kozarca

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina danas je obilježila Dane kruha, zahvalnosti za plodove zemlje svečanim programom u holu škole koje su organizirale učiteljice vjeronauka Marina Martinović i Ljiljana Ivanković koja je na početku svečanosti pozdravila sve učenike, učitelje i okupljene goste.
Uslijedio je prigodni glazbeno scenski program u sklopu kojega su prigodne recitacije izveli učenici 3.b razreda Roko Ćurić i Ivano Bocor, učiteljice Kate Huber, „Zlatna Jesen“, zatim „Zrno“ i „Sveta jesen“ učenici 4.b razreda Tena Jurlina, Vanja Kovačević, i Anja Radulović učiteljice Mirjane Bušljeta.
Recitaciju „O kruhu je riječ“ izveli su učenici 4.a razreda Angela Dvojak i Lea Damjanović čija je učiteljica Ankica Horvat.
Pjesmu mlinskog kola izveo je Mali zbor (učenici 4.c i 3.b razreda) pod ravnanjem učiteljice Vedrane Čvek.
Igrokaz „Blago danu koji počne mirisima kruha“ izveli su učenici 1.b razreda Leonardo Rakić, Elena Tepeš, Viggo i Rene Milaščević te Lejla Jurkić, učiteljice Sanje Hmelik.
Na kraju je zaplesala Folklorna skupina „Ethno“ čija je voditeljica Slavica Ostrogonac.

Uz veliku podršku roditelja u holu škole i u kuhinji postavljeni su stolovi s brojnim proizvodima koje su djeca donijela u školu. Kruh, kiflice, kolače i ostale delikatese nakon zajedničke molitve, blagoslovio je župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić. Potom su učenici, kako razredne tako i predmetne nastave, blagovali pripremljene poslastice.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button