NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

17. travnja kreće 1. etapa biciklističke utrke “Tour of Croatia”

Sutra, 17. travnja na cestama Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske te Koprivničko-križevačke županije vozit će se prva etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom Tour of Croatia – race through the natural beauty, na kojoj će sudjelovati oko 200 biciklista, prateće službe i osiguranje.
Prva etapa utrke u duljini od 227 km započet će u 11:10 sati u Osijeku.  Biciklisti će na slatinskom području iz smjera Orahovice oko 14:16 sati proći iz Kozica preko slatinske obilaznice prema Bistrici i nastaviti rutu prema Virovitici sve do cilja u Koprivnici oko 16:40 sati.

Na prometnicama kuda se kreće utrka, u razdoblju od 10:30 do 17:30 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama obavljati uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Također, upozoravamo sudionike u prometu da su, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Cjelokupna utrka inače traje do 22. travnja ove godine.(mf)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button