DOGAĐANJANASLOVNICA

Subota u Slatini objedinila niz volonterskih aktivnosti

“Živjeti zdravo” u Slatini – “Volonteri u parku”, “Bajkaonica za pet”, “Hodanjem do zdravlja” i Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize.

 

U parku 136. slatinske brigade u toplo, jesenje subotnje prijepodne održalo se nekoliko volonterskih aktivnosti.

U okviru javnozdravstvenog projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji uključuje aktivnosti “Volonteri u parku” i “Hodanjem do zdravlja”, obilježio se i Svjetski dan cerebralne paralize.

Za vrijeme dok su odrasli hodali ulicama grada Slatine u sklopu aktivnosti “Hodanjem do zdravlja”, “Volonteri u parku” organizirali su “Bajkaonicu za pet” Društva “Naša djeca” Slatina.
Studentica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Marija Podboj provodila je razvojno poticajne i osjetilne aktivnosti kroz igru, demonstrirala razvojno-prikladne igre koje potiču kognitivni razvoj djece te način izrade korisnih igračaka od materijala iz svakodnevne uporabe, a Udruga osoba s invaliditetom Sltina organizirala je druženje i razmjenu informacija s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi, povodom Svjetskog dana cerebralne paralize.

Svu djecu sudionike “Bajkaonice za pet”, Nivea Beiersdorf nagradila je djeci prilagođenim i korisnim darovima.

Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska “Neka odrastanje bude dječja igra” kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” u suradnji sa Savezom društava “Naša djeca” Hrvatske.

Cilj održavanja “Bajkaonice za 5” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti.

Vrlo lijepo organizirano prijepodne prepoznali su brojni roditelji s djecom pa je park, osim suncem, bio obasjan dječjim osmjesima, veseljem i smijehom.
(mf/Izvor: DND Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button