Home / DOGAĐANJA / Subota u Slatini objedinila niz volonterskih aktivnosti

Subota u Slatini objedinila niz volonterskih aktivnosti

“Živjeti zdravo” u Slatini – “Volonteri u parku”, “Bajkaonica za pet”, “Hodanjem do zdravlja” i Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize.

 

U parku 136. slatinske brigade u toplo, jesenje subotnje prijepodne održalo se nekoliko volonterskih aktivnosti.

U okviru javnozdravstvenog projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji uključuje aktivnosti “Volonteri u parku” i “Hodanjem do zdravlja”, obilježio se i Svjetski dan cerebralne paralize.

Za vrijeme dok su odrasli hodali ulicama grada Slatine u sklopu aktivnosti “Hodanjem do zdravlja”, “Volonteri u parku” organizirali su “Bajkaonicu za pet” Društva “Naša djeca” Slatina.
Studentica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Marija Podboj provodila je razvojno poticajne i osjetilne aktivnosti kroz igru, demonstrirala razvojno-prikladne igre koje potiču kognitivni razvoj djece te način izrade korisnih igračaka od materijala iz svakodnevne uporabe, a Udruga osoba s invaliditetom Sltina organizirala je druženje i razmjenu informacija s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi, povodom Svjetskog dana cerebralne paralize.

Svu djecu sudionike “Bajkaonice za pet”, Nivea Beiersdorf nagradila je djeci prilagođenim i korisnim darovima.

Bajkaonica za 5” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska “Neka odrastanje bude dječja igra” kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” u suradnji sa Savezom društava “Naša djeca” Hrvatske.

Cilj održavanja “Bajkaonice za 5” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti.

Vrlo lijepo organizirano prijepodne prepoznali su brojni roditelji s djecom pa je park, osim suncem, bio obasjan dječjim osmjesima, veseljem i smijehom.
(mf/Izvor: DND Slatina)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org