Home / CRNA KRONIKA / Spriječen pokušaj provale u župnu crkvu sv. Josipa

Spriječen pokušaj provale u župnu crkvu sv. Josipa

SLATINA – U župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini noćas se dogodila jedna u nizu neugodnosti koje su posljednje vrijeme događaju u sakralnim objektima. Nepoznati počinitelji, naime, provalili su vrata na ulazu za osobe s invaliditetom i ušli u malo predvorje, s namjerom da uđu u prostor crkve i otuđe novac ili vrijedne predmete. Da bi ušli u crkvu, provalnici su morali nasilno otvoriti još jedna zaključana vrata, ali to na sreću nisu uspjeli učiniti jer je u trenutku provale naišla policijska ophodnja. Tako je provala ostala samo u pokušaju, a drski počinitelji ovog nedjela pobjegli su glavom bez obzira.

Policijski službenici oko 4 sata probudili su župnika vlč. Dragana Hrgića u župnom stanu i obavijestili ga o pokušaju provale. Zbog provale koja se prošle godine dogodila u istoj crkvi, posude s milodarima vjernika redovito se prazne, a svi vrijedni predmeti pohranjeni su na sigurnom. Provalnici su mogli odnijeti tek kaleže vrijedne oko 300 kuna ili načiniti materijalnu štetu u crkvi.

Ovaj nemili događaj pokazuje da ima neodgovornih građana kojima doista ništa nije sveto, a postavlja se pitanje što su takvi u stanju učiniti običnim građanima. Je li doista u pitanju pribavljanje materijalne koristi, ili želja da se uništava crkvena imovina koja pripada svim vjernicima i koju ti isti vjernici pomažu stvarati i održavati.

Policija se još nije službeno oglasila, a neslužbeno doznajemo da se intenzivno radi na otkrivanju počinitelja ovog neshvatljivog nedjela. (P. Žarković)

x

Check Also

Ovoga vikenda Goran Draksler u utrci na 24 sata u svojoj Slatini

Goran Draksler, slatinski ultramaratonac i član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ trebao je 23. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org