DOGAĐANJANASLOVNICA

Sportska zajednica VPŽ i HOO uz podršku VPŽ darivali DV Zeko sportskim rekvizitima i motoričkim setovima

Jedan od značajnijih ciljeva Dječjeg vrtića Zeko je da djeca kroz svoje odrastanje osvijeste važnost zdravog načina života, zdrave prehrane, tjelovježbe, fer playa, tolerancije i suradnje. Stoga su sportske aktivnosti u vrtiću svakodnevne, a dan u svim skupinama započinje upravo tjelovježbom.

Tijekom pedagoške 2019./2020.godine vrtić Zeko je napravio povijesni iskorak i pružio priliku da djeca u godini pred školu prođu kroz „Obuku za neplivače“ u kojoj je 68-ero djece osposobljeno za plivanje.

– Na to smo vrlo ponosni i ovim putem još jednom se zahvaljujemo Gradu Slatini, Domu zdravlja Slatina i prof. Hrvoju Žunecu koji su omogućili ovaj program, – istaknula je zamjenica ravnateljice vrtića Tamara Dorić.

Djeca su polazila i „Malu školu nogometa“, a početkom ove godine obilježen je i „Olimpijski dan“ uz aktivnosti svih skupina te je tom prigodom vrtićko dvorište zabijelilo 200 vrtićaraca u svojim bijelim majicama koji su provodili različite aktivnosti sa svojim tetama.

Cijela ova situacija s Covid-19 i pridržavanje svih propisanih mjera, nakratko je zaustavila i velike sportske planove za ovu pedagošku godinu, no djelatnici vrtića se konstantno trude pronaći način da djeca u vrtiću žive svoj „olimpijski san“.

Tijekom ljetnog perioda djelatnica vrtića Manuela S. završila je edukaciju na Sveučilištu u Rijeci i dobila diplomu Voditelja kinezioloških aktivisti djece rane i predškolske dobi, te sa svojom vrtićkom skupinom priprema aktivnosti za nadolazeći period, tako da „zečiće“ očekuje zima u duhu sportskih igara i zdravog načina života.

Da je trud i rad koji djelatnici vrtića Zeko svakodnevno daju djeci prepoznat dokazuje donacija sportskih rekvizita i motoričkih setova koja je stigla u vrtić.
Na taj se način Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom te podršku Virovitičko-podravske županije zahvalila DV Zeko za sudjelovanje u obilježavanju svih važnijih sportskih manifestacija dječjih vrtića na ovim prostorima te na dobroj suradnji i promicanju olimpijskog duha i olimpijskih vrijednosti.

Tim povodom vrtić su posjetili tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović koji su obradovali djecu prigodnim darovima.
Na ovaj način u vrtiću Zeko započelo je vrijeme darivanja i zahvalnosti, a Dječji vrtić Zeko im se zahvalio uz stihove olimpijske himne vrtića „Olimpijski duh nije daleko, nalazi se u svakom osmijehu djece Dječjeg vrtića Zeko“.(Mihaela Feldi/Izvor DV Zeko)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org