Home / DOGAĐANJA / Slatinski vrtićanci prisustvovali blagoslovu kruha u Crkvi sv. Josipa
sdr

Slatinski vrtićanci prisustvovali blagoslovu kruha u Crkvi sv. Josipa

Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se u slatinskim dječjim vrtićima svake godine tijekom listopada.
Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simboličko blagovanje zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo kao narod i pojedinci bili podareni.

Tim povodom danas su polaznici dječjih vrtića Zeko i Suncokret sa svojim odgojiteljicama posjetili Crkvu sv. Josipa u Slatini gdje ih je dočekao župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić koji je nakon zajedničke molitve i pjesme blagoslovio kruh i pekarske proizvode koje su djeca donijela u crkvu.
Djeca su izrazila svoju znatiželju kroz brojna pitanja upućena župniku Hrgiću koji ih je na kraju darivao slatkišima.

Djeca i ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan Lovrić darovali su župniku sliku na kojoj su djeca sama naslikala suncokret, svijećnjak koji su sami napravili od prirodnih materijala, zahvalnicu i slikovnicu „Mala djeca, velike mudrosti“ koju je Dječji vrtić Suncokret izdao povodom 10. godišnjice rada vrtića, a dječica i ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Slatina Sanela Valpovac darovali su župniku mirisnu pogaču povodom Dana kruha.

Nakon povratka u svoje vrtiće mališani su objedovali blagoslovljeni kruh i ostale pekarske proizvode.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org