DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski vijećnici održali prvu ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Darija Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine na kojoj se pred gradskim vijećnicima našla 21 točka dnevnog reda.

Nakon iscrpnog izvješća o radu gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 13. prosinca prošle do 2. ožujka ove godine uslijedio je Aktualni sat na kojemu je gradskim vijećnicima postavljeno tri pitanja u ime Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP koje je zanimao početak radova u sklopu projekta Aglomeracije, raspisivanje natječaja za program raspolaganja državnim zemljištem te natječaji vezani za zapošljavanje u Gradskoj upravi.

U ime Kluba Nezavisne liste Darija Vrbaslije postavljeno je pet pitanja u sklopu kojih su se vijećnici raspitivali o projektima na području grada Slatine i mjesnih odbora sufinanciranih iz fondova EU, te uloženim sredstvima Grada u iste. Isto tako zanimalo ih je gradsko ulaganje u pomoć roditeljima novorođenčadi i učenika, studentske stipendije te za umirovljenike, kao i moguće pokretanje studijskih programa u Slatini vezano uz dobiveno pismo namjere Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kao i nastup Grada Slatine na Viroexpu.

Odgovore na postavljena pitanja dali su uglavnom pročelnici; Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić i Stručne službe Krunoslav Šarabok, koje su u pojedinim segmentima upotpunili direktor slatinske tvrtke Komad d.o.o. Mato Miličić i gradonačelnik Denis Ostrošić, dok se direktor Slatina Koma Sanjin Hmelik uključio u raspravu pod točkom dnevnog reda gdje se odlučivalo o komunalnim djelatnostima na području grada Slatine.

Tako smo između ostaloga doznali da se početak radova na Aglomeraciji očekuje u kolovozu ove godine, a što se tiče programa raspolaganja državnim zemljištem čeka se odluka resornog ministarstva kako bi se otvorio natječaj.

Sve su informacije i odluke usvojene jednoglasno osim Odluke o osnivanju trgovačkog društva SLATINA PLUS d.o.o. i Odluke o predlaganju kandidata za
izbor članova Nadzornog odbora spomenutog trgovačkog društva koje su usvojene s 9 glasova za i 7 suzdržanih.
Društvo se osniva s ciljem obavljanja uslužnih djelatnosti na području Grada Slatine, a koje bi, temeljem Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., preuzelo upravljanje i održavanje Društvenim domom u Donjim Meljanima, kao i upravljanje prostorom koje će osigurati Grad Slatina za potrebe Fakulteta i smještaja studenata, a u sklopu planiranog projekta pokretanja studijskih programa u Slatini koje izvodi Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka, temeljenog na Pismu namjere spomenutog Fakulteta o pokretanju istih u Slatini.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button