DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski park kod sekvoje ispunili mališani u potrazi za čokoladnim jajima

Ususret Uskrsu, ove godine u organizaciji Slatinskog informativnog centra, vratila se djeci omiljena „Potraga za uskršnjim jajima“.

Po prvi puta ova se manifestacija uz bogat prateći program održala u parku kod sekvoje.

Izniman broj mališana, kojima su se pridružila i djeca iz Ukrajine, trenutno smještena na Pustari Višnjica,  pojavio se jutros na spomenutoj lokaciji i prema riječima direktora Slatinskog informativnog centra Roberta Turkalja,sve čokoladne pisanice su pronađene u rekordnom roku,ali i tri nagrade iznenađenja. Naime,jedna od nagrada bio je skateboard, zatim plišani zeko i knjiga.

„Čini se da ćemo za sljedeću godinu morati osigurati još veći broj čokoladnih pisanica ali i poneko iznenađenje više, jer malaca ima, što nam je uistinu drago“,dodaje Turkalj.

Osim potrage za čokoladnim jajima, za najmlađe su članice DND Slatina pripremile razne igre , radionice, čitanje bajki, te djeci posebno zanimljivo bojanje pisanica.

Veseloj i razigranoj atmosferi doprinijela je i predstava uvijek rado viđenog kazališta u Slatini, obiteljskog dječjeg kazališta „Šareni svijet“ koje je izvelo svoju predstavu „Vesele i lude zgode, vuka, zeca i male rode“.

Tijekom trajanja manifestacije u današnjim prijepodnevnim satima prigodne uskrsne ukrase na svome štandu izložila je Udruga Vretenac.

Unatoč tmurnom i  prohladnom vremenu,slatinski park kod sekvoje danas je bio šaren , živahan i ispunjen dječjom cikom i vikom, a atmosferu su dodatno popravili Motozečevi odnosno članovi Motokluba speed Slatina koji su mališanima dijelili čokoladna jaja. Skupa s njima, na motoru se dovezao i veliki uskršnji zec s kojim su se svi zainteresirani mogli i fotografirati.

Pokrovitelji „Potrage za uskršnjim jajima“ su bili Grad Slatina i TZ Grada pa su se današnjoj manifestaciji pridružili i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i direktor TZ Grada Slatine Jurica Bosak .

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Robert Turkalj)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button