DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski Odred izviđača Lisice Betlehemsko Svjetlo Mira donio u Slatinu

„Širiti viziju Mira na mnoge načine“

Betlehemsko Svjetlo Mira ove je godine po prvi puta umjesto u Beč, zbog proslave 30 godina od uključivanja izviđača u širenje Svjetla, doneseno, u Linz gdje je održana ceremonija preuzimanja Svjetla u koju je danas uključeno preko 30 milijuna ljudi širom svijeta.
Donošenje Betlehemskog Svjetla u Hrvatsku i ove je godine, 26 godinu za redom organizirao Savez izviđača Hrvatske, a ceremonija je održana jučer u zagrebačkoj katedrali gdje je Svjetlo za naš grad preuzeo slatinski Odred izviđača Lisice.
Na ceremoniju u Zagreb, uz potporu Grada Slatine, otputovao je cijeli odred koji je tom prigodom obišao kulturne znamenitosti i Advent u Zagrebu.

Betlehemsko Svjetlo Mira, koje je simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa čijim je rođenjem obećan mir svim ljudima dobre volje, ove se godine širi pod motom „Širiti viziju Mira na mnoge načine“.

Čuvajući da se ne ugasi, slatinski su izviđači Betlehemsko Svjetlo Mira donijeli u Slatinu, te ga danas, u duhu širenja mira među ljudima, započevši s misama zornicama u župnim crkvama sv. Josipa i bl. Ivana Merza, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slatine, odnijeli u sve važnije institucije u gradu, odnosno, u Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina, Policijsku postaju Slatina, slatinski Dom zdravlja, dječje vrtiće Zeko i Suncokret, osnovne škole Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, srednje škole Marka Marulića i Industrijsko-obrtničku, Glazbenu školu Milka Kelemena, Dom za starije i nemoćne Zdenka, te Gradsku upravu Grada Slatine gdje je slatinske izviđače primio gradonačelnik Denis Ostrošić i preuzeo Svjetlo Mira.
Tom su ga prigodom predsjednik slatinskih Lisica Denis Cukor, tajnik Igor Kardoš, te stariji izviđači Viktorija Velić i Marta Herceg, ukratko upoznali s ceremonijom širenja Betlehemskog Svjetla Mira, te je dogovoren sastanak u siječnju iduće godine na kojemu će biti govora o dosadašnjem radu i planovima Odreda u narednom razdoblju.

Kako bi svi građani Slatine dobili ovaj dar, Slatinski je odred izviđača Lisice Betlehemsko Svjetlo Mira donio u prostor paviljona u Božićnom parku, gdje su ga preuzeli pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok i direktorica slatinske Turističke zajednice Vanja Lazić, a svi zainteresirani građani mogu ga svakodnevno do Božića preuzeti i njegovom svjetlošću u svoj dom odnijeti mir i blagoslov.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button