DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski gradonačelnik darivao male Suncokrete

Uoči blagdana Svetog Nikole, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić posjetio je Dječji vrtić Suncokret gdje je dječicu darivao slikovnicama, te im zanimljivom pričom dočarao svaku od bajki tako da su djeca između ostaloga, poželjela i sama imati kućicu od čokolade kao iz priče o Ivici i Marici.
Djeca su mu se zahvalila pjesmom, a svi zajedno su i zaplesali na novi spot Saše Lozara koji je prošle nedjelje (1. prosinca) snimljen u Slatini.

Ravnateljica Snježana Dupan-Lovrić upoznala je gradonačelnika s projektom “Medne STEM radionice” koji uskoro započinje u vrtiću, a koji je pripremljen u suradnji s Udrugom AUM iz Slatine. Sredstva za provedbu projekta odobrena su na natječaju tvrtke PIP d.o.o iz Pisarovine, koja je natječaj raspisala prigodom obilježavanja 30. obljetnice svoga rada. Tvrtka PIP specijalizirana je za pčelarstvo te proizvodnju meda i mednih pripravaka, a projektna sredstva će biti utrošena za nabavu Bee Bot seta od 6 razvojno-edukativnih pčelica-robota, što je bio povod za još jednu zanimljivu igru s gradonačelnikom s kojim su glumili male robote.

Uz  pomoć ovih didaktičkih pomagala djeci će se na pristupačan i zanimljiv način približiti život pčela, uloga pčelara te proces nastanka meda kao i nova znanja, sposobnosti i vještine u osnovnom računalnom programiranju i izradi algoritama.
Na kraju posjeta gradonačelnik je od malih Suncokreta na poklon dobio adventski vijenac napravljen u vrtiću na radionici s roditeljima i zajedničku fotografiju za uspomenu na ovo veselo druženje.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button