KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatina okom kamere Roberta Turkalja na pročelju zgrade Zavičajnog muzeja

Turistička zajednica Grada Slatine u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina, a u okviru Šesnaeste Noći muzeja, na inovativan način donosi izložbu fotografija pod nazivom „Slatinska digitalna razglednica“ našeg Slatinčanina Roberta Turkalja. Ovo nezaobilazno kulturno događanje na nacionalnoj razini u našem gradu će se realizirati 29. siječnja 2021. od 20:00 h u vanjskom  prostoru, na pročelju zgrade Starog kotara (Ante Kovačića 1, Slatina). Na ovaj način zgrada u kojoj je smještena Turistička zajednica i Zavičajni muzej Slatina postat će izložbeni prostor na kojemu će biti izloženi neki od najljepših kadrova zabilježenih objektivom ovog zaljubljenika u fotografiju i neumornog promotora Slatine. Neki od njih već su pronašli put ka emocijama lokalnog stanovništva i njihovih gostiju, a neke ćete po prvi put moći doživjeti u ovakvom izdanju.

Temeljni cilj Noći muzeja je poticanje i ukazivanje javnosti na važnost utjecaja muzeja na razvoj zajednice, kao i utjecaja zajednice na formiranje muzejskih programa, dok je najvažniji cilj suradnje ovih dviju slatinskih institucija promocija turističke destinacije i medija koji ju najvjernije predstavljaju, u ovom slučaju digitalne fotografije.

Neka nas ova izazovna vremena ne odvrate od interakcije stvaralaštva, umjetnosti, inspiracije i ljubavi prema našem lijepom gradu. Ljubazno Vas pozivamo na šetnju kroz Izložbu fotografija.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button