DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Šareni svijet“ obradovao mališane ususret blagdanu Svetoga Nikole

Blagdan Svetoga Nikole, omiljenoga dječjega sveca, polako se bliži.Čak i najveće spavalice s velikim uzbuđenjem bude se 6. prosinca znatiželjno zavirujući u svoje čizmice koje su dan prije marljivo očistili i postavili uz prozor. Dok znatiželjno čekamo to jutro, Sveti Nikola i to ne jedan nego dva, stigli su večeras u Slatinu, u dvoranu slatinskoga kina,u još jednoj predstavi „Šarenoga Svijeta“. Ovo zagrebačko obiteljsko kazalište, svojim je veselim i raspjevanim predstava usmjereno najmlađima, a večeras je prikazalo predstavu „Tko se penje uz naš brijeg, kada vani pada snijeg“.

S obzirom da kazalište „Šareni svijet“, zbog svoje popularnosti, učestalo posjećuje Slatinu i da se radi o tradicionalnoj predstavi koja svake godine dobije poneki novi segment, ali i zadrži ono što se djeci osobito sviđa, poput dijela predstave sa Snjegovićem ali i samim Svetim Nikolom, djeca su stihove pjesama već dobro naučila pa aktivno sudjeluju u predstavi.

Unatoč otegotnim okolnostima zbog renoviranja zgrade Pučkog otvorenog učilišta, predstava je, na veliku radost djece, ipak odigrana.

Kako to uvijek biva poneki roditelji zamolili su Svetoga Nikolu da poklone njihovoj dječici podjeli nakon predstave, a oni ustrajniji ipak će pričekati blagdan Svetoga Nikole.

Organizator slatinsko POU počastilo je dječicu slatkišima.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button