DOGAĐANJANASLOVNICA

Radovi na energetskoj obnovi Sportske dvorane SŠ Marka Marulića u Slatini ušli u završnu fazu

Danas su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović obišli Srednju školu Marka Marulića u Slatini gdje ih je ravnatelj škole Darko Špoljarić upoznao s radovima koji su pri kraju na energetskoj obnovi sportske dvorane škole kao i s ostalim radovima na uređenju školskog prostora i okoliša.
Srednja škola Marka Marulića u protekle dvije godine dobila je novu fasadu i unutarnju rasvjetu, odnosno provedena je energetska obnova zgrade škole vrijedna približno 1,2 milijuna kuna. Riječ je o projektu kojeg je pripremila VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sredstva je osigurala i Virovitičko-podravska županija.
Osim energetske obnove zgrade škole Virovitičko-podravska županija krenula je i u projekt energetske obnove sportske dvorane koji je prijavljen pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, a koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna investicija iznosi 4,71 milijun kuna, a sufinanciranje Europskog fonda je u visini 1,85 milijuna kuna.
Kako smo doznali pri današnjem posjetu gradonačelnika Ostrošića i župana Androvića školi, radovi su ušli u samu završnicu.

U sklopu obilaska SŠ Marka Marulića ravnatelj Špoljarić pokazao je gostima i novoobnovljeni praktikum poljoprivrede koji je također u posljednjoj fazi uređenja. Projekt je to u vrijednosti gotovo 950.000,00 kuna osiguranih iz Ministarstva poljoprivrede. Nositelj projekta je Srednja škola Marka Marulića a partner Industrijsko-obrtnička škola Slatina.(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button