Home / DOGAĐANJA / Puštanjem u zrak 47 bijelih balona, u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina obilježili 27. obljetnicu masakra u Voćinu

Puštanjem u zrak 47 bijelih balona, u Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina obilježili 27. obljetnicu masakra u Voćinu

U organizaciji Osnovne škole Josipa Kozarca, povijesne grupe “Feniks”, mladeži Crvenog križa  Slatina sa učiteljicama Ljiljanom Peretin i Martinom Grundler Hrala uz pokroviteljstvo Udruge HVIDR-a Slatina u četvrtak 13. prosinca 2018. godine, ususret 27. obljetnice masakra nevinih civila u Voćinu, kao dio školskog kurikuluma održano je simbolično paljenje letećih lampiona i puštanje u zrak 47 bijelih balona.

Nakon pjesme „Moja domovina“, organizatori su se na taj način simbolično četvrtu godinu za redom prisjetili i odali počast  nevinim žrtvama  pokolja u Voćinu koji se dogodio 13. prosinca 1991. godine. Tada su pripadnici paravojnih četničkih postrojbi na najokrutniji način pobili 47 mještana, do temelja razorili mjesnu crkvu i zapalili mnoge kuće.

Nastavak je to aktivnosti slatinske HVIDR-e koja između ostalog svake godine tradicionalno provodi projekt ”Istina o pobjednicima” kojeg financiraju Grad Slatina i Ministarstvo hrvatskih branitelja, u okviru kojega se organizira terenska nastava za učenike s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu, te provođenjem konkretnih aktivnosti, povećanje razine znanja i informiranosti učenika osnovnih škola o Domovinskom ratu na širem slatinskom području. (Tekst i foto/video: Marijo Kokorić)

x

Check Also

IOŠ Slatina uz spektakl krojača i frizera na Viroexpu predstavila i svoje genijalce

Industrijsko-obrtnička škola Slatina osim što je u zabavnom dijelu programa Viroexpa predstavila svo znanje, kreativnost ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org