NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

PU VPŽ – Tijekom proteklog tjedna evidentirano 10 prometnih nesreća

Policijska uprava virovitičko-podravska oglasila se s priopćenjem u kojem je iznijela sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća od kojih jedna s teško ozlijeđenim biciklistom i 9 s materijalnom štetom.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 297 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 62 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4.75 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 26 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u ponedjeljak u 22.20 sati u Čačincima.

Najveća brzina kretanja vozila od 105 km/h utvrđena je u petak u 10 sati i nedjelju u 18.30 sati, kojom su na dionici D34 u Šaševu, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljali vozači osobnih automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

nije bilo

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 131 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 17 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button