DOGAĐANJANASLOVNICA

Provedena akcija Enable – poštujte i naš znak

U četvrtak, 28. studenog u suradnji Policijske uprave virovitičko–podravske, Postaje prometne policije Virovitica, Policijske postaje Virovitica i Policijske postaje Slatina, te Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i Udruge osoba s invaliditetom Slatina provedena je akcija ENABLE – Poštujte i naš znak.

Nakon iznimno uspješnih ovakvih akcija već ranije provedenih u Virovitici i Pitomači, preventivne aktivnosti usmjerene na poštivanje prava osoba s invaliditetom u prometu su provedene na ulicama Virovitice i Slatine na kojima je zamijećeno da su učestala parkiranja vozila na mjestima označenima za parkiranje osoba s invaliditetom čije je parkiranje na tim parkirališnim mjestima zabranjeno.

U akciji su vozačima vozila parkiranih na parkirališnim mjestima namijenjenima za vozila invalidnih osoba, a koja nisu bila propisano označena oznakom vozila osoba s invaliditetom ili osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima, članovi Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i Slatina kao i policijski službenici dijelili letke i ukazivali na problematiku osoba u invalidskim kolicima prilikom korištenja „običnih“ parkirališnih mjesta kada su parkirališna mjesta namijenjena za osobe s invaliditetom nepropisno zauzeta.

Nakon preventivnog dijela akcija je jučer, na sam Međunarodni dan osoba s invaliditetom 03. prosinca, nastavljena pojačanim nadzorom korištenja parkirališnih mjesta označenima za parkiranje vozila označenih znakom pristupačnosti za osobe s invaliditetom na parkiralištima u svim većim naseljima Virovitičko-podravske županije, kojom prilikom je 39 vozila zatečeno u prekršaju nepropisnog parkiranja na spomenutim parkirališnim mjestima zbog čega su sankcionirani.

Ova akcija je nastavak suradnje policije i udruga osoba s invaliditetom s ciljem senzibilizacije sudionika u prometu na probleme osoba s invaliditetom prilikom njihovog sudjelovanja u prometu na cestama i ukazivanja na važnost omogućavanja prava pravilnog i sigurnog prometovanja svima, a suradnja će biti nastavljena provedbom ovakvih i sličnih zajedničkih preventivnih aktivnosti.
(mf/Izvor: PU virovitičko-podravska)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button