DOGAĐANJANASLOVNICA

Projekt OŠ J. Kozarca „Mislim zeleno“ u Dječjem vrtiću Suncokret

Svjesni  velikog  zagađenja okoliša  i sve veće potrebe kvalitetnog odvajanja i zbrinjavanja otpada,  učenici OŠ Josipa Kozarca ove su školske godine  proveli projekt „Mislim zeleno“ kojim su željeli osvijestiti potrebu recikliranja i odvajanja otpada. Na nastavi matematike  proveli su anketu u kojoj su sudjelovali svi učenici 7.a, b, c i 8.a razrednog odjela o tome što učenici misle o ovom problemu. Nakon provedene analize anketa izradili su edukativne plakate i uredili panoe u učionici matematike te na taj način educirali ostale učenike i izradili kutije u koje će odlagati razvrstani otpad.

Projekt je predstavljen na županijskoj Smotri projekata iz područja ranog odgoja i predložen je za državnu smotru.
Kako je ovo aktualna tema ne samo u školi već i na području cijelog grada Slatine, učenici (7.a) Venio Rulj, (7.b) Noa Fazekaš, (8.a) Elena Bićanić, Karolina Seleši i Tihana Knežević, te (8.b) Ivona Bosec, u pratnji mentorice prof. Ljiljane Peretin, a na poziv Grada Slatine će u slatinskim vrtićima održati radionice izrade kutija za razvrstani otpad.

Na ovaj način učenici OŠ Josipa Kozarca žele pridonijeti što kvalitetnijoj edukaciji djece već od najranije dobi.
Grad Slatina i tvrtka Slatina kom u potpunosti podupiru ovakav načinu educiranja stanovništva, te će u sklopu svog plana rada u narednom razdoblju organizirati edukacije građanstva kroz različite modalitete edukacija o razvrstavanju otpada.

Tako je jučer u Dječjem vrtiću Suncokret održana radionica u kojoj su djeca rado sudjelovala.
U veselom i opuštenom raspoloženju djeca su izradila kutije za razvrstani otpad.
Tijekom radionice kroz rad i igru djeca su naučila kako razvrstati otpad i koliko je to važno, od svojih novih prijatelja iz OŠ Josipa Kozarca, od kojih su neki ranije pohađali DV Suncokret te su se sa sjetom prisjetili bezbrižnih i veselih dana provedenih u vrtiću.(mf/Foto:DV Suncokret)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button