Home / NASLOVNICA / Privode se kraju radovi na mjesnom domu u Grabiću

Privode se kraju radovi na mjesnom domu u Grabiću

Radovi na Mjesnom domu u Grabiću - 18U Grabiću u općini Sopje pri završetku je uređenje mjesnog doma, čija je izgradnja započela još 2007. godine. Virovitičko-podravska županija, Općina Sopje i Ministarstvo regionalnog razvoja financirali su izgradnju, ugrađivanje stolarije i stavljanje doma pod krov, a za završetak doma čekala se nova mogućnost povlačenja sredstava.

Na drugom natječaju Ministarstva regionalnog razvoja Općina Sopje dobila je 263.000 kuna, a u općinskom proračunu osigurana je razlika sredstava za dovršetak toga projekta vrijednog oko 420.000 kuna. Tim će sredstva biti obavljeno kompletno unutarnje uređenje doma sa sanitarnim čvorovima, postavljena vanjska termo fasada i uređena parkirna mjesta.

Radove izvodi Građenje Marković iz Grabića, tvrtka koja je bila najpovoljnija na natječaju, koja je uspješno obavila i prvi dio radova na izgradnji i koja zapošljava sedam djelatnika s područja općine Sopje.

– Nadam se da će dom biti u funkciji za Božić ove godine i da ćemo već tada u njemu održavati sjednice i veselice, rekao je načelnik općine Sopje Josip Granjaš.

– Tako će mjesto Grabić dobiti jedan od najljepših domova na području općine Sopje. Imamo već projekte s pripremljenim građevinskim dozvolama za još neke investicije u ovoj i sljedećoj godini. Čekamo otvaranje natječaja EU fondova kako bismo povukli potrebna sredstva pa ćemo nastaviti s izgradnjom i uređenjem domova, kuća oproštaja, mosta na Županijskom kanalu itd. Imamo deset građevinskih dozvola spremnih za apliciranje projekata. U posljednje dvije godine nismo imali veće investicije, ali zbog transparentnog raspolaganja sredstvima koje uplaćuju naši mještani čekamo i sredstva iz EU fondova i naših ministarstava, kako bi općina Sopje bila među jednakima u Hrvatskoj.

Načelnik Granjaš zahvaljuje svima koji pomažu u stvaranju i realizaciji ovih projekata, od zaposlenika u Jedinstvenom upravnom odjelu do vijeća mjesnih odbora, “jer jedino zajedno možemo razviti općinu Sopje”. (Foto: R. Turkalj)

x

Check Also

Na meti lopova noćas se našao kiosk Tiska u centru Slatine i dućan u Kozicama

Prema neslužbenim informacijama, od strane za sada nepoznatih počinitelja noćas je u samom središtu Slatine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org