DOGAĐANJANASLOVNICA

Pri kraju radovi na izgradnji pristupne ceste u Poduzetničku zonu Turbina 3 u Slatini

Grad Slatina prošle je godine pokrenuo projekt izgradnje pristupne ceste u Poduzetničku zonu Turbina 3 u Slatini ukupne vrijednosti preko 1.240.000 kuna.

Projekt se financira bespovratnim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2019. godini u visini 400.000 kn, te sredstvima Grada Slatine koji je u gradskom proračunu za 2019.-2020. godinu osigurao oko 840.000 kuna.

Za glavnog izvođača radova odabrana je tvrtka Promet Građenje d.o.o. Požega, a za stručni nadzor tvrtka Helion group d.o.o. iz Osijeka.

Novu trasu pristupne ceste u Poduzetničku zonu Turbina 3 obišao je ovih dana slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića i Stručne službe Krunoslava Šaraboka kako bi se informirao o trenutnom stanju na gradilištu.

Tom je prigodom voditelj gradilišta Promet Građenja iz Požege, Tomislav Baričević istaknuo kako su do sada odrađeni svi zemljani radovi, napravljena je priprema obloge za kolničku konstrukciju duž cijele trase, dok je pješačka staza koja prati liniju nove pristupne ceste kompletno završena, asfaltirana s postavljenim rubnjacima, te je uređen okoliš oko staze. Isto tako odvodni kanali su završeni, a izvedeni su prema projektu s cijevnim betonskim propustima na dva mjesta.

– Sada nam još preostaje postaviti završni sloj asfalta koji trenutno s obzirom na vremenske uvjete, a po pravilima struke ne možemo odraditi, već s asfaltiranjem moramo pričekati pogodnije vremenske prilike, odnosno da se procjedna voda povuče s ceste. Nakon asfaltiranja preostaje još samo uređenje horizontalne i vertikalne signalizacije na novoj trasi ceste, – rekao je Baričević te naglasio kako se radovi odvijaju planiranom dinamikom tako da se završetak radova očekuje i prije ugovorenog roka u lipnju, odnosno krajem travnja ili početka svibnja ove godine.

Izgradnjom prilazne ceste u Poduzetničkoj zoni Turbina 3 u Slatini koja će se nadovezati na novi kružni tok koji će biti izgrađen na slatinskoj obilaznici, Grad Slatina će olakšati poslovanje postojećih poduzetnika u tom dijelu grada, a gradnja nove komunalne infrastrukture svakako je dobra investicija za privlačenje novih investitora u cjelokupnom razvoju grada, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button