Home / CRNA KRONIKA / Preveranti sve lukaviji i drskiji – Uplatio 9.000 kuna “sestri za jamčevinu”

Preveranti sve lukaviji i drskiji – Uplatio 9.000 kuna “sestri za jamčevinu”

Jučer, 11. ožujka u Policijsku postaju Virovitica, dojavljen je novi oblik prijevare nad građanima. Provedenim obavijesnim razgovorom sa 52 – godišnjakom sa područja Gradine, dobiveno je saznanje da ga je dana 10. ožujka na kućni telefon, nazvala ženska osoba sa telefonskog broja strane zemlje, te mu se predstavila i rekla da zove u ime Hrvatskog veleposlanstva u Londonu u vezi njegove sestre koja živi u Kanadi.

U razgovoru mu je nepoznata ženska osoba rekla da mu je sestra zadržana na aerodromu u Londonu u Azilu, jer nije prijavila novac koji je nosila sa sobom, te da joj je zbog svega pozlilo i da moli njegovu pomoć u vidu jamčevine veće od 9000 kuna, kako bi mogla nastaviti put prema Hrvatskoj. Nadalje u razgovoru mu je napomenula da novac mora uplatiti istoga dana do 20 sati, nakon čega će ona u veleposlanstvu riješiti nastao problem.

Nakon što je 52 – godišnjak uplatio novčani iznos na ime nepoznate osobe, prevarantica mu je rekla da će mu sestra, 10. ožujka, oko 22.50 sati, doći u zračnu luku u Zagrebu, a što je 52 – godišnjak, povjerovao i otišao u Zagreb, te ubrzo shvatio da se radi o prijevari.

Zaprimljena je kaznena prijava. Slijedi daljnji rad na pronalasku počinitelja.  

Policijska uprava virovitičko-podravska

x

Check Also

Mladi hrvači i hrvačice Hrvačkog kluba Slatina zlatni i srebrni u Sarajevu

U nedjelju 15. rujna mladi hrvači i hrvačice Hrvačkog kluba Slatina nastupili su na memorijalnom ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org