DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici austrijske pokrajine Tirol posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina

U posjetu Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije od petka do nedjelje bili su predstavnici pokrajine Tirol u Austriji na čelu sa bivšim inspektorom za vatrogastvo i dugogodišnjim vatrogasnim zapovjednikom Hubertom Ritterom i predstavnikom Vlade Tirola Peterom Logarom.

U okviru svog posjeta u subotu, 8. prosinca posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slatine gdje su ih dočekali gradonačelnik Denis Ostrošić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Stjepan Venus sa suradnicima.

Prilikom posjeta obišli su vozni park i pregledali opremu s kojom raspolaže Javna vatrogasna postrojba Grada Slatine, da bi se kasnije u razgovoru sa domaćinima upoznali sa detaljima iz svakodnevnog rada vatrogasne postrojbe, broju intervencija godišnje, načinu financiranja i ostalim pojedinostima koje će im biti potrebne prilikom donošenja odluke o doniranju vozila i oprema.

Nakon sastanka istaknuli su da ju izuzetno zadovoljni viđenim i ujedno su pohvalili vodstvo na kvalitetnoj organizaciji postojbe kao i gradsku vlast na kontinuiranom ulaganju u neophodnu opremu koja spašava ljudske živote i imovinu.

Predstavnici Tirola će svoj posjet iskoristiti da zajedno sa svojim domaćinima, predstavnicima Vatrogasne zajednice VPŽ te predstavnicima lokalne samouprave obiđu sve operativne postrojbe na području županije, naprave popis stanja i potreba, a sve s namjerom da pomognu u ukupnom razvitku vatrogastva na području cijele županije.

Predstavnici vatrogastva iz Tirola do sada su obišli Ličko-senjsku, Požeško-slavonsku i Vukovarsko-srijemsku županiju. Vukovarsko-srijemskoj županiji donirali su četrdesetak vatrogasnih vozila i svu potrebnu opremu. (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button