DOGAĐANJANASLOVNICA

Predstavnici DND Slatina, Hana i Tara u Čazmi na Smotri dječjeg stvaralaštva

U subotu 20. listopada predstavnici Društva „Naša djeca“ Slatina sudjelovali su na 22. smotri dječjeg stvaralaštva u Čazmi koju su organizirali Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i Društvo „Naša djeca“ Čazma.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavilo se 17 društava „Naša djeca“ i to iz: Bakra, Blata, Čakovca, Čazme, Donjeg Miholjca, Konjščine, Koprivnice, Križa, Kumrovca, Kutine, Našica, Ogulina, Pule, Slatine, Šibenika, Tuhelja i Zaboka, a u programima je sudjelovalo 677 sudionika i to 468 djece i 209 odraslih.

Ispred Društva „Naša djeca“ Slatina sudjelovale su Hana Pavličević, učenica 3. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina s učiteljicom/mentoricom Gordanom Kovač i Tara Djokić, učenica 3. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića s učiteljicom/mentoricom Željkom Novotni, a podršku su u Čazmi pružili roditelji, prijateljica Lana Košćak i predsjednica Društva „Naša djeca“ Slatina, Snježana Pačarić.

Hana Pavličević izvela je monolog “Kakvo buđenje!”  – ulomak iz „Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije“ autorice Sanje Pilić (prerađeni tekst).

Tara Djokić izvela je monolog “Modna ikona” autorice Tamare Dorić.

Članovi stručne komisije bile su: dramska pedagoginja Ksenija Rožman, plesna pedagoginja Desanka Virant i prof. glazbene kulture Nikolina Brajković Draguljić.

Hana i Tara su za svoje izvedbe primile pohvale stručne komisije.

Uz scenske, dramske, plesne i glazbene nastupe, na Smotri je organizirana i izložba dječjih radova na kojoj je bio izložen i skupni rad djece Dječjeg vrtića Suncokret – šestogodišnje Inne Kozjak, te petogodišnjih Mije Panić i Juraja Banovića čija je voditeljica Kristina Cerovski.

Nakon uspješnih nastupa te lijepog druženja s djecom i odraslim sudionicima Smotre kao i organizatorima, na povratku iz Čazme veselo društvo putovanje je upotpunilo edukativno-zabavnim posjetom Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu kao pripremu za ovogodišnju lektiru Družba Pere Kvržice Mate Lovraka koju će Tara, Hana i Lana uskoro čitati.

Odlazak na Smotru dječjeg stvaralaštva financirao je Grad Slatina u okviru provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za 2018. godinu.
(mf/Izvor: DND Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button