KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Predstavljanje knjige „Priče o nama“ Jelene Kastaneti

U knjižnici OŠ Josipa Kozarca, Slatina danas je predstavljena knjiga „Priče o nama“ Jelene Kastaneti, mlade i uspješne spisateljice iz Slatine.
Riječ je o prvom predstavljanju navedene knjige u cijeloj Hrvatskoj, a program su moderirale i vodile Donatella Beneš, učenica 7. c razreda i Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika.

U opuštenome razgovoru autorica je predstavila svoju treću knjigu, ujedno prvu zbirku priča koje su, kako navodi, posljedica njezine mašte, ali i ogledalo mnogih stvarnosti. Jelena je progovorila i o svojim snovima, o ljubavi, o početcima svoje književne karijere, o ljubavi prema putovanju, o važnosti čitanja knjiga djeci te o razvoju samopouzdanja kod mladih osoba. Isto tako poručila je učenicima OŠ Josipa Kozarca da slijede svoje snove i nikada ne odustanu od njih te da uvijek čitaju jer možda baš u knjigama pronađu nešto za što nisu niti znali da im nedostaje. Učenici su bili oduševljeni Jeleninim zaraznim optimizmom i poticajnim riječima, stoga su iskoristili priliku te su se nakon promocije družili i fotografirali s autoricom.

– Jelena nam je najavila izlazak svoje sljedeće knjige imena „Još poneka priča o nama“, koja na police knjižara stiže već 21. ožujka, stoga se unaprijed veselimo ponovnom književnom susretu u našoj školskoj knjižnici, – rekla je Hana Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika.
(mf/Izvor: OŠ J. Kozarca Slatina, H. Tepeš, učiteljica Hrvatskoga jezika)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button