Home / DOGAĐANJA / Pozitivna gužva u slatinskom Crvenom križu

Pozitivna gužva u slatinskom Crvenom križu

Kako se bliži Božić aktivnosti slatinskog Crvenog križa dodatno su pojačane posljednjih dana. Vrijeme je darivanja, a na žalost, još je uvijek velik broj onih koji ne mogu sebi i svojim najmilijima priuštiti pokoji dar, ali niti najosnovnije potrepštine poput hrane.

CK Slatina, Mick Trott i članova njegove udruge Living Life pomažu potrebitima - 11Tim ljudima pomaže Gradsko društvo Crvenog križa Slatina uz svesrdnu pomoć ljudi velika srca poput Micka Trotta i članova njegove udruge Living Life iz engleskog Eastbourne-a koji još od davne 1998. godine marljivo tijekom godine prikupljaju pakete iznenađenja, pakete od kutija za cipele te ih pune dječjim potrepštinama i na koncu dovoze u Slatinu gdje ih slatinsko društvo dijelu najmlađima.

Ove godine paketi, njih 600, podijeljeni su učenicima nižih razreda svih škola s područja bivše Općine Slatina. Bilo ih je nešto manje nego proteklih godina pa su, na žalost, ravnatelja Crvenog križa Vlatka Jelenčića, za iste ove godine ostali uskraćeni učenici dvaju slatinskih osnovnih škola.

CK Slatina, Mick Trott i članova njegove udruge Living Life pomažu potrebitima - 19Udruga Living Life osim paketa donirala je i 15. 000 kuna, a i dvije francuske humanitarne udruge nedavno su ostavile 5. 000 kuna pa je za cjelokupan iznos slatinska humanitarna organizacija kupila hranu koju je danas u paketima dijelila dvjesto obiteljima sa slatinskog područja. Dio paketa s hranom idućeg će tjedna biti podijeljen općinama, tako da će svaka od pet općina dobiti 20 paketa.

Ravnatelj Jelenčić najavio je još jednu akciju darivanja koja će se održati u petak. Naime, već desetu godinu za redom Slatinska banka daruje financijsku pomoć potrebitima u iznosu od 12. 000 kuna. Pakete s hranom kupljene od tog iznosa dobiti će 40 obitelji s četvero ili više djece. Od akcija koje su još u tijeku Crveni križ dijeli mandarine i jabuke. (D. Jukić / Foto: M. Kokorić)

x

Check Also

Slatinski vatrogasci obogatili inventar sustavom za punjenje izolacijskih aparata

Nastavno na nedavno zajedničko ulaganje Grada Slatine i slatinskih vatrogasaca u modernizaciju slatinske Javne vatrogasne ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org