Home / DOGAĐANJA / Požeška biskupija poziva na koncert „Otvorite vrata Kristu“ 22. rujna
sdr

Požeška biskupija poziva na koncert „Otvorite vrata Kristu“ 22. rujna

U sklopu Biskupijskog dana, Požeška biskupija u subotu 22. rujna u Požegi organizira koncert duhovne glazbe pod nazivom „Otvorite vrata Kristu“, a koji je odjek prošlogodišnjeg Euharistijskog kongresa i koncerta mladih.
Budući su na ovo događanje pozvani mladi iz svih župa Požeške biskupije, u sklopu priprema danas je slatinsku Župu sv. Josipa posjetio organizator koncerta ispred Požeške biskupije, svećenik Požeške biskupije i povjerenik za pastoral mladih vlč. Krunoslav Siroglavić u pratnji mladih članica Biskupijskog zbora mladih Maje Vukić i Katarine Marić, gdje ih je primio vlč. Dragan Hrgić. Tom je prigodom dogovoren organizirani odlazak mladih iz slatinskog dekanata na ovaj koncert.

Potom je uslijedio posjet Gradskoj upravi gdje su goste iz Požege primili gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok.
Vlč. Krunoslav Siroglavić predstavio je program koncerta koji će se održati na Trgu sv. Terezije ispred Katedrale s početkom u 20 sati, a na kojemu će nastupiti Biskupijski zbor mladih od 75 članova i veliki bend, te brojni solisti među kojima i eminentni pjevači iz svijeta duhovne glazbe Petar Buljan (Božja pobjeda, Zagreb), Alan Hržica (Srce Isusovo, Zagreb) i Požežanin Matej Galić (Dom molitve, Osijek).

„Od koncerta želimo iz godine u godinu stvoriti brend, kako bi i Slavonija imala jedan takav veliki koncert. Ovim koncertom želimo okupiti brojne obitelji i mlade, te u suvremenoj kulturi očuvati naše vrijednosti i dati priliku mladima da šire zajedništvo i međusobno se povežu na području naše Biskupije.“ – naglasio je vlč. Siroglavić.

Gradonačelnik Ostrošić iskazao je svoju potporu ovom projektu u nadi buduće suradnje. Predložio je da se u narednim godinama u program uključi i Glazbena škola Milka Kelemena Slatina, ali i pozvao Biskupijski zbor mladih na gostovanje u Slatinu. (mf/Foto:Mihaela Feldi)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org